La nit de Cap d’Any se salda amb dues festes sancionades i només un accident

  0

  03/01/2013 – Dos locals han estat sancionats, un d'ells amb una multa d'entorn a 60.000 euros, per tirar endavant les festes tot i la negativa municipal; l'accident de cotxe es va produir a les cinc de la matinada, quan un conductor begut va xocar contra una farola mentre fugia de la policia.

  La nit de Cap d'Any va transcórrer el passat dimarts amb molta tranquil·litat i de forma "pacifica" tot i la gran quantitat de gent que es va congregar a la zona d'oci de Can Ribó, segons explicaven ahir des de l'Ajuntament. El regidor de Seguretat, Miguel Jurado, va destacar el "bon exemple" de la gent jove i el bon treball dels cossos de seguretat per sobre de tot.

   

  Els únics punts negres al llarg de la nit van ser dues festes que es van dur a terme tot i la negativa municipal: una d'elles al polígon de Can Ribó i una altra al Centre. Des de Seguretat relaten que no es van desallotjar, perquè "podia haver estat pitjor el remei que la malaltia", però es van sancionar administrativament. Una d'elles, de fet, haurà d'assumir una multa d'entorn a 60.000 euros perquè va reunir a pràcticament 500 persones, sense permisos, llicències ni les condicions apropiades.

   

  Quant a accidents, l'edil de Seguretat només en remarca un produït cap a les 5 de la matinada, quan un cotxe va intentar fugir de la policia i va xocar contra una farola; el conductor va donar positiu al control d'alcoholèmia. A banda d'això, Jurado va enaltir ahir que no ha hagut cap víctima ni cap coma etílic en totes les festes.

  Les úniques detencions a ressaltar es van produir la nit del 24 al 25 de desembre: dues per violència de gènere i altres tres durant l'intent d'ocupació d'un pis.

  El dispositiu desplegat durant la primera nit de l'any, i probablement la que acostuma a ser més problemàtica, va ser de nou patrulles, inclosa la Omega, de la Guàrdia Urbana, i cinc més dels Mossos d'Esquadra, a més de dos furgons antidisturbis.