La PAH culpa l’Ajuntament d’intentar desnonar una família a Bufalà

  0
  pah.jpg

  25/09/2013 – La plataforma va convocar una concentració ahir al barri de Bufalà per impedir que la Guàrdia Urbana, que finalment no es va presentar, desnonés els inquilins d'un pis; el govern local nega que hi hagués programada cap intervenció.

  Ahir a la tarda, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Badalona va fer una crida d’urgència cap a les 17 hores. El col·lectiu demanava una mobilització immediata per impedir el desnonament d’una parella amb dos fills d’un habitatge a l’avinguda de Biscaia, al barri de Bufalà.

   

  Fa dos dies, la família, que vivia en un pis de lloguer, va ser avisada de que havia d’abandonar la casa a finals de mes. Davant el temor de quedar-se al carrer, va ocupar la vivenda d’un bloc proper que, segons expliquen veïns i PAH, estava buida i és propietat de l’empresa pública Adigsa. Una inquilina del propi edifici va alertar la policia dels fets i la Guàrdia Urbana es va personar ahir al matí a Bufalà per comunicar que tornaria hores després i els treuria del pis, relata la família. Una vintena de persones es va anar apropant des de les cinc de la tarda, convocat per la plataforma antidesnonaments, encara que, finalment, no va aparèixer cap patrulla de la policia local.

   

  El regidor d’ICV-EUiA Carles Sagués va fer referència a la qüestió durant l’inici del Ple ordinari de l’Ajuntament, celebrat també ahir a la tarda. Des del govern municipal neguen que hi hagués prevista cap actuació per part de la policia ni cap desnonament, i que si la Guàrdia Urbana es va apropar durant el matí va ser, molt probablement, amb l’única intenció de correspondre la trucada de la veïna de l’edifici.

   

  La dona de la parella explicava ahir que l’ocupació es deu únicament a una situació d’extrema necessitat; assegura que no reben ajudes i que, tot i haver sol·licitat un lloguer social i recolzament econòmic en diverses ocasions, no han obtingut cap resposta. La PAH informava a darrera hora d’ahir que la família intentarà negociar un lloguer econòmic a través de l’associació 500×20.