La PAH presenta al·legacions als jutjats per aturar les execucions hipotecàries

  0
  100
  pah.JPG

  20/11/2012 – La plataforma ha començat a distribuir aquest matí, a Badalona i a tot l'estat, sol·licitus d'al·legació entre els afectats pels desnonaments perquè les presentin als jutjats locals.

  La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va iniciar ahir al matí una nova iniciativa legal que vol fomentar les exigències que l’associació porta diversos anys reclamant en torn a la qüestió dels desnonaments. Tant a Badalona com a moltes altres ciutats de l’Estat, la plataforma va començar a distribuir sol·licituds d’al·legacions entre els afectats per una execució hipotecària amb l’objectiu que les presentin als jutjats de les seves respectives ciutats.

   

  El model de l’escrit està redactat per l’equip d’advocats de la PAH i demana la paralització immediata de tots els desnonaments i procediments d’execució hipotecària, la dació en pagament i un lloguer social pels afectats. L’al·legació només la poden presentar, de forma individual, aquelles persones que ja han rebut la denúncia per part de l’entitat bancària. Avui, a Badalona, s’han presentat prop d’una vintena d’aquestes sol·licituds legals, encara que la plataforma local espera que aquest número vagi en augment durant els propers dies i setmanes.

   

  Es tracta d’una iniciativa sense terminis, que pretén donar un cop de mà a tots aquells afectats que es vagin sumant a la desgràcia i que només deixarà de tenir sentit quan hi hagi una reforma real de les lleis que aturin totes les execucions hipotecàries, explica la PAH. Aquest plantejament sorgeix dies després que el govern aprovés un decret llei contra els desnonaments que l’entitat considera insuficient i improvisat. “PPSOE arriben tard i malament; només volen tenir contenta la banca i exclouen la majoria de gent que està vivint aquest drama”. La portaveu de la PAH Badalona, Montse Garcia, explica que el decret només parla d’una moratòria de dos anys, però no es refereix en cap moment al deute: “Si tens la sort de complir alguns dels requisits que el govern demana per fer efectiva la moratòria, que ja és tenir molta sort, tampoc tens res solucionat a llarg termini perquè el deute que t’hipoteca la vida segueix existint”.