Sáenz de Santamaria acusa a Mas de “estripar interiorment els catalans”

  0

  20/11/2012 – La vicepresidenta del govern espanyol va acompanyar ahir Sánchez-Camacho i Garcia Albiol durant el míting central del PPC al Barcelonès Nord celebrat al poliesportiu de Llefià.

  La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, va acompanyar ahir la candidata del PPC al Parlament, Alicia Sánchez-Camacho, i l’alcalde Badalona, Xavier Garcia Albiol, en el míting central de la campanya ‘popular’ al Barcelonès nord, celebrat al poliesportiu de Llefià.

   

  Santamaria va centrar la pràctica totalitat del seu discurs en una crítica constant a Artur Mas, de qui li estranya el cognom, diu, perquè “de sumar, res, només divideix i resta”. La vicepresidenta assegura que Mas no ha sabut gestionar bé la Generalitat ni fer les reformes adequades perquè només li interessa “una administració enorme per viatjar ‘a todo trapo”, i que ara ho vol tapar “enrotllant-se amb la bandera i parlant d’independentisme”. “Avançant eleccions ha volgut fugir cap endavant, però no es va cordar les sabates i així va en la campanya: entrebancada rere entrebancada”, ironitzà la número 2 de Rajoy. Sáenz de Santamaria, no obstant, considera que “a la gent no se la pot enganyar” i que, en obligar-los a escollir entre Espanya i Catalunya, “està estripant interiorment els catalans”.

   

  La candidata del PP, per la seva part, va adoptar un to semblant i afirmà que “Catalunya no necessita un messies ni cap guia espiritual”. “Cada vot que no sigui pel PP, servirà a Convergència per separar el país”, etzibà la líder autonòmica dels ‘populars’. Per això, Camacho va demanar ahir el vot a aquells “convergent moderats que estan espantats” i, inclús, als socialistes que han estat “abandonats” pel PSC i el PSOE.

  En referència als suposats casos de corrupció que aquests dies han assenyalat al president de la Generalitat, Sánchez-Camacho postulà ahir que “tots som igual davant la llei” i que Mas no pot “apropiar-se de Catalunya” per dir que si li ataquen a ell, ataquen a tot el poble català. A més, anuncià que demanaran al Parlament que s’investiguin les irregularitats legals en la sanitat catalana, registrades a diversos hospitals i que han creat molt de soroll mediàtic durant els darrers mesos.

  La candidata del PPC va tenir temps també per felicitar Garcia Albiol en la seva tasca a Badalona i vaticinà que serà reelegit amb “majoria absoluta”.

   

  L’alcalde badaloní va aprofitar l’ocasió per tornar a reafirmar-se en la seva voluntat de “netejar la ciutat de delinqüents”, i es va preguntar perquè “a alguns” els empipa que parli de “neteja”.