La pastilla que prevé la Sida permetria estalviar 93 milions d’euros

  0

  L’ús generalitzat a Catalunya de la profilaxis prexposició (PrEP) per prevenir el VIH permetria al sistema públic estalviar 93 milions d’euros en 40 anys, segons un estudi cost-benefici impulsat per la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses (situat a Badalona), en el qual hi han col·laborat l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, l’Hospital Germans Trias i Pujol, el Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES) de la UPF, el projecte dels NOMS-Hispanosida i BCN Checkpoint.

  Es calcula que el tractament anual amb la PrEP per una persona té un preu de 1.433 euros, mentre que el cost del tractament antiretroviral per una persona infectada pel VIH és gairebé sis vegades superior i ascendeix als 8.500 euros aproximadament. Segons l’estudi, si el preu de la PrEP es reduís en un 50%, l’estalvi seria de 152 milions d’euros, uns recursos que es començarien a rendibilitzar només 8 anys després de la seva posada en marxa.

  Actualment a l’Estat espanyol hi ha 5.000 persones usuàries de la PrEP i només a Catalunya n’hi ha 2.400. Francesc López, investigador de l’Hospital Germans Trias i Pujol, considera que dedicar un esforç a dia d’avui en aquesta qüestió representaria menys despesa sanitària futura.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí