La Penya, al play-off per la porta gran: caps de sèrie! (81-89)

0
    61
    ACB Photo

El Joventut va aconseguir al Buesa Arena davant el Baskonia una triple alegria: victòria, classificació com a caps de sèrie al play-off i triomf balsàmic per arribar amb confiança en la lluita pel títol (81-89).

La gran victòria verd-i-negra al Fernando Buesa Arena va permetre al conjunt de Carles Duran finalitzar la fase regular de la Lliga Endesa ocupant el quart lloc després d’haver fet una gran temporada amb 22 victòries.

El Baskonia va començar l’enfrontament a Vitòria més energia (9-2), però un parcial de 7-19 va permetre el Joventut capgirar el marcador i finalitzar el primer quart amb un +5 (16-21) Willis, amb 6 punts, era el màxim anotador verd-i-negre.

Al segon període el bon joc dels de Duran es va mantenir i la diferència va créixer. La màxima pel Joventut va pujar fins als 10 punts al descans (37-47) gràcies a una cistella d’Ante Tomic. El pivot croat, amb 10 punts, va liderar l’atac de la Penya.

Baskonia va reaccionar a la represa (53-55), però la Penya va continuar portant el ritme del partit. Al final del tercer quart, els de Carles Duran dominaven amb contundència el duel (55-63).

La Penya va segellar un triomf de prestigi contra un Baskonia que arribava al partit en un gran moment de forma. Amb el 81-89 final, el Joventut acaba la fase regular en quarta posició i torna a ser cap de sèrie 14 anys després (últim cop al 2008).

Ante Tomic, amb 24 punts i 34 de valoració, ha tornat a ser el jugador més destacat, ben acompanyat per Pau Ribas, autor de 19 punts.