La Penya apuja el pressupost i mira el futur amb optimisme de la mà d’Scranton

  0
  Imatge de la junta celebrada avui a l'Olímpic. / Foto: J.C.

  El Joventut SAD ha donat llum verd als comptes de la temporada passada i al pressupost del curs 2018/2019 en una plàcida junta general ordinària d’accionistes, la primera amb Scranton Enterprises com a nou màxim accionista de l’entitat. Amb un 82,94% del capital present, tots els punts de l’ordre del dia s’han aprovat gairebé per unanimitat. L’exercici 2017/2018 es va tancar amb dèficit d’1.176.000 euros, fruit de la necessitat de reforçar la plantilla i que la subvenció de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet va arribar passat el 30 de juny, mentre que el pressupost de la SAD per al curs 2018/2019 creix un 10% respecte l’exercici anterior i puja fins als 4,5 milions d’euros. El deute acumulat, d’altra banda, s’ha reduït fins als 10,3 milions.

  “Estem molt millor, però ens queden moltes coses per fer”, ha explicat el president Juanan Morales, que ha fet un resum d’un curs 2017/2018 “molt dur” tant a nivell esportiu com a nivell institucional, on l’equip va estar a punt de baixar i va planar el risc de dissolució de l’entitat. “Per sort, des d’aleshores han passat moltes coses”, ha afegit el mandatari verd-i-negre, que ha explicat que ja s’han solucionat tots el temes burocràtics pel que fa al cobrament de la subvenció de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet . “A dia d’avui això està resol i vull tornar a deixar clar que aquí no hi ha res obscur. Tot el que ingressem està justificat i auditat i és destina al que toca”.

  Morales, a més, també ha explicat que el club està al dia pel que fa als ingressos del patrocini de l’Ajuntament, “Badalona És Futur”, i que un cop completada l’ampliació de capital la societat ja disposa de la injecció de capital de 3,6 milions d’euros, destinada a reduir deute i a dotar l’entitat de liquiditat  per poder treballar amb tranquil·litat els pròxims mesos. En aquest sentit, s’ha potenciat el departament de “ticketing” i Montse Escobar ha deixat el consell d’administració per fer-se càrrec del departament de màrqueting.

  D’altra banda, Morales ha explicat que segueixen treballant per habilitar la fórmula perquè els no accionistes que han expressat la voluntat de ser-ho puguin adquirir els títols. Aquestes accions s’han de vendre de les ja existents, perquè l’ampliació es va cobrir en la seva totalitat, i s’està buscant la millor manera de fer-ho per evitar que el cost sigui massa alt.

  Pel seu cantó Ramon Riera, un dels representants d’Scranton al consell, ha reiterat la voluntat d’ajudar la Penya a créixer i ha demanat confiança i una mica de paciència als accionistes. “Tot just acabem d’arribar. Feu-nos confiança i veureu com les coses aniran bé”, ha afirmat Riera, que també ha volgut esvair possibles desconfiances sobre les intencions del nou màxim accionista: “El projecte d’Scranton és el projecte de la Penya. Mantenir el club a Badalona, els seus símbols, potenciar el planter perquè segueixin sortint jugadors de gran qualitat i aconseguir que estiguin amb nosaltres més temps. Estem aquí perquè ens agraden els reptes i perquè no hi ha gaire projectes tan bonics com el de la Penya”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí