La Penya avança i ja l’espera el Kataja Basket finlandès

0
    28

21/09/2017 – Victòria còmoda de la Penya davant del Dinamo de Tbilissi (86-66) a l'Olímpic que li dona l'accés a la segona ronda de la Basketball Champions League.

21/09/2017 – 7 anys després Badalona va poder gaudir d'un partit de competició europea i el Divina Joventut ho va celebrar amb una victòria còmoda davant del Dinamo de Tbilissi (86-66) que certifica l'accés a la segona ronda de la Basketball Champions League. El següent escull és el Kataja Basket finlandès, que aquest diumenge passarà per l'Olímpic (19 h). La tornada, dimarts 26 a Finlàndia.
    No va ser pas un partit brillant dels verd-i-negres, amb l'equip encara a mig fer, però la classificació (amb els 12 punts de coixí de l'anada) no va perillar mai. La cita va aplegar poc públic, 1651 espectadors, que això sí van poder veure de prop alguns dels nous fitxatges i, sobretot, van poder gaudir amb la gent de la casa. Arran de les absències (Tomasz Gielo, Alex Ruoff, Saulius Kulvietis i José Nogués) Diego Ocampo está apostant pels joves sense complexos. Joel Parra (17 anys) va tornar a sortir de titular davant del conjunt georgià, mentre que Pol Molins (18) també va tenir el seu bateig europeu amb un parell de minuts en pista i un triple. Junt amb ells, Xabi López-Arostegui (20), Simon Birgander (19) i sobretot Neno Dimitrijevic (19) van demostrar que enguany poden tenir un paper protagonista.
    La Penya va començar el partit amb empenta, amb Joel Parra obrint el marcador des del triple i amb un actiu Xabi López-Arostegui, autor de 8 punts al primer quart. Ocampo feia debutar Omari Gudul (encara molt desubicat) i els verd-i-negres tancaven el primer parcial amb el matx controlat (23-16). El segon quart, però, va ser una altra història. Als verd-i-negres se'ls van fondre els ploms, i negats en atac, especialment en el tir exterior (3/11 triples en la primera part), van veure com el Dinamo, sense fer res de l'altre món, se situava per davant al descans (33-36).
    Només començar el tercer quart els visitants es van situar 5 punts amunt (33-38), però la reacció de la Penya va ser inmediata. Assegurant el rebot defensiu amb un Birgander que s'està guanyant als aficionats (10 punts i 11 rebots), la Penya va començar a córrer. I l'encert de Neno Dimitrijevic (que va acabar amb 10 punts) va fer la resta restablir la normalitat (56-52 després d'un triple de Mavra). Com ja va passar en l'anada, el Dinamo va acabar abaixant els braços en el darrer quart, i la Penya va poder assegurar còmodament el bitllet per a la següent ronda amb uns bons minuts de Patrick Richard (13 punts) i l'aportació multitasca de Sergi Vidal (12 punts, 6 assistències i 4 rebots).
    Al final del matx Diego Ocampo es va mostrar satisfet, tot i admetre que l'equip s'havia “desconcentrat” en el segon quart. Un fet que els verd-i-negres van saber corregir després de passar pels vestidors. “Hem complert amb els dos objectius que buscàvem. Ser competitius i que aquesta competició serveixi perquè els joves puguin anar aprenent”, va afegir el tècnic verd-i-negre, que només pensa en “seguir millorant” i que espera amb candeletes poder recuperar efectius.