La Penya cau a quarts: Massa Baskonia, massa benèvol (96-87)

0
    28
    ACB Photo / CJB

El Joventut va caure a quarts de final de la Copa ACB davant un TD Systems Baskonia que va fer la seva feina tal com es podia preveure, amb un encert molt difícil d’anivellar, i amb un Joventut tou en defensa. La reacció final amb un parcial de 14-2 (89-82) quan faltaven dos minuts semblava una remuntada inversemblant però que no es va poder culminar.

El partit al Wizink Center va arrencar amb la manca de concentració i solidesa defensiva verd-i-negre de les jornades anteriors. Massa facilitat va tenir el TD Systems Baskonia per arrencar amb un parcial de 7-0 (7-2) i que s’havia de trencar. Aquest caràcter necessari va millorar mínimament en els dos atacs posteriors de la Penya, amb Nenad DimitrijevicBassas i Tomic al capdavant (10-6).

Tot i això, l’acumulació de pèrdues davant un conjunt com Baskonia et poden perjudicar i els vitorians ho van aprofitar per generar la primera escletxa del partit (16-6). Amb Ribas, DJ i Brodianzky a pista, la fluïdesa verd-i-negra sota cistella va millorar i la Penya va deixar enrere la diferència negativa de 10 punts (18-12) però el gran primer quart dels locals no va defallir i es va tancar amb 11 punts de diferència i 28 punts en contra en només deu minuts. La Penya de les darreres setmanes (28-17). Exhibició de Pierria Henry amb 10 punts i una esmaixada per concloure el quart.

Després del descans de dos minuts, Demetrius Jackson va liderar la reacció verd-i-negra, el jugador amb més intensitat i ritme però amb molta diferència (35-28). Conor Morgan va incrementar les opcions de la Penya de ficar-se al partit (35-30) i que fos la confiança que necessitava l’equip. Però el Baskonia va esvair aquesta amb un parcial de 6-0, liderat per Vildoza i les transicions del conjunt de Durko Ivanovic (41-30). Qualsevol reacció verd-i-negra contrarestava amb la manca de solidesa defensiva i Baskonia ho aprofitava amb un percentatge d’encert molt difícil d’anivellar (55-47). La diferència de vuit punts al descans, la millor notícia.

Aquest optimisme a la represa va començar a esvair-se amb un parcial de Baskonia de 5-0 que trencava pràcticament la classificació i s’executava la diferència més gran fins aleshores: +13 (60-47). L’actuació de Giedraitis en aquest quart castigava molt la cistella verd-i-negra, tot i la sempre reacció verd-i-negra que no acabava d’esvair les opcions badalonines. Molt a prop alhora que massa lluny (71-65).

El darrer quart va ser un període de contrastos. Un monòleg del Baskonia durant els primers cinc minuts, aconseguint la màxima diferència (77-60) i sumant tots els rebots defensius, i una nova reacció de la Penya amb un parcial verd-i-negre de 2-14 que reduïda la diferència a set punts (89-82), sense acabar de culminar la remuntada (96-87).

Justa derrota d’una Penya que va pagar les 15 pèrdues i constant manca defensiva amb una eliminació prematura a la Copa del Rei. Els 14 punts i 11 rebots d’Ante Tomic el van alçar com a jugador més ben valorat (19), seguit per Brodziansky (18 punts, 5 rebots i 17 de valoració.