La Penya cau contra Obradoiro a l’Olímpic en la festa del planter (78-84)

0
    27
    David Grau / CJB

La Penya va caure a l’Olímpic davant l’Obradoiro en un partit espès i sense lideratge verd-i-negre, en la festa de presentació del planter del Joventut i en la jornada festiva de Sant Anastasi. Els gallecs van liderar el marcador durant tot el partit i les reaccions del conjunt de Carles Duran no es van poder culminar amb la remuntada (78-84).

El partit a l’Olímpic va començar amb el conjunt de Carles Duran liderant el marcador des del salt inicial (4-0). Tot i això, l’Obradoiro va capgirar el marcador (4-5) i va començar un intercanvi de cistelles i de triples (12-13). Amb un 5-11 final, l’Obradoiro va tancar el primer període amb un +4 (18-22).

El conjunt de Moncho Fernández va mantenir aquest avantatge al segon quart. Bassas i Maronka va anivellar l’enfrontament (22-22), però l’Obradoiro va respondre i va augmentar la diferència a un +8 (28-36).

La sòlida defensa gallega i l’encert en atac va alçar els visitants fins als 10 punts de marge (28-38). Amb Tomic molt espès sota cistella, l’Obradoiro va aprofitar les transicions i la diferència va continuar augmentant (34-45). Un triple de Ferran Bassas va trencar la dinàmica verd-i-negra abans del temps de descans (37-45).

La represa a l’Olímpic va començar amb el mateix desencert verd-i-negre (41-49). De fet, l’Obradoiro es va contagiar dels errors del Joventut i tampoc va aprofitar els tirs lliures per augmentar la diferència (46-51).

Amb Tomic i Bassas al capdavant quan més ho necessitava l’equip de Carles Duran, la Penya va anivellar el marcador amb un 10-5 (54-54) en un moment decisiu abans de finalitzar el tercer quart (58-61).

La situació encara va empitjorar al darrer quart amb un parcial inicial visitant 0-5 (58-66) i sense el necessari encert exterior verd-i-negre (4/19 en triples). Però quan a Badalona hi ha Festa Major, la ciutat respon i els jugadors es contagien de l’Spirit Of Badalona’. El Joventut va tornar a reaccionar amb un parcial 15-8 (73-74) i es tornava a creure en la remuntada.

Malauradament, es va tornar a viure un nou ‘Deja Vu’ a pista i l’Obradoiro va sentenciar l’enfrontament amb un 0-7 que liquidava la victòria i les Festes de Maig no es van poder culminar amb un triomf del Joventut (78-84).

Ante Tomic va sumar les millors estadístiques verd-i-negre amb 18 punts (10 al tercer quart), 8 rebots i 4 assistències. El Joventut tancarà la lliga regular dissabte (18h) a la pista del Baskonia i intentarà mantenir la quarta posició.