La Penya cau en l’estrena (69-88)

0
    20
    Luke Harangody intenta anotar davant de Garuba. / David Grau - CJB

El Joventut ha debutat amb derrota a l’ACB. El Madrid ha fet bons els pronòstics i no ha donat cap opció als verd-i-negres en el retorn de Nico Laprovittola a Badalona (69-88). L’argentí ha estat rebut amb una sonora ovació i amb crits d’MVP per part de l’afició de la Penya, que ha omplert l’Olímpic en l’estrena de la lliga, tot i que després, damunt del parquet, no ha pogut brillar tant com ho feia de verd-i-negre. Amb els blancs, un equip amb una rotació inacabable i farcit d’estrelles, el seu rol és molt menys protagonista. Tot i així, amb 17 minuts n’ha tingut prou per sumar 8 punts i 3 assistències.

La Penya ha mantingut el tipus en la primera part. Tot i entrar en l’intercanvi de cops amb els blancs, amb les defenses amb actitud força contemplativa, els badalonins han pogut plantar cara gràcies al seu encert de cara a cistella. Els de Carles Duran han signat un 63% en tirs de camp en el primer quart i han pogut contrarrestar l’explosiu inici de partit de Jaycee Carroll, autor d’11 punts (22-23).

En el segon quart la Penya no ha pogut mantenir el ritme anotador i amb les rotacions s’ha fet evident la diferència de potencial d’uns i altres. Zagars, amb força minuts, ha deixat una finta de “crack” per anotar una safata en una acció espectacular, però la realitat és que la segona unitat verd-i-negra ha patit de valent per poder seguir dins del partit. Els de Pablo Laso han marxat de 7 punts (32-39), per bé que el Joventut ha aconseguit arribar viu al descans (36-41).

En la represa, però, el matx s’ha trencat definitivament. El Madrid, amb molts punts a les mans, ha seguit accelerant i poc a poc la Penya s’ha anat quedant sense pólvora en atac. Els percentatges han baixat de forma espectacular (els verd-i-negres han acabat amb 37% en tirs de camp) i sobretot els triples han estat un autèntic malson (3/25). La bona feina en el rebot ofensiu (18) no ha evitat la desfeta (49-65 al final del tercer quart), que ha convertit els deu darrers minuts en un tràmit.

Prepelic ha fet 19 punts. / David Grau – CJB

Prepelic, un cop més, ha tornat a ser el màxim anotador verd-i-negre (19 punts), però en el perímetre ha estat massa sol, mentre que a dins la zona Harangody ha tornat a demostrar que segueix sent un valor segur (11 punts i 8 rebots). Omic, amb 10 punts i 11 rebots, també ha estat un dels destacats, tot i que ha fallat força tirs (5/13).

Diumenge, a la pista del Betis, segona oportunitat per sumar la primera victòria del curs, en un partit que començarà a les cinc de la tarda i on Carles Duran no podrà comptar amb Xabi López-Arostegui, que s’ha fet una lesió als abductors davant dels blancs.