La Penya es retroba amb les semifinals a l’infern de l’Olímpic 14 anys després (81-58)

0
    28

14 anys han haugt de transcórrer perquè la Penya tornés a trepitjar una eliminatòria de semifinals al play-off de la Lliga Endesa. El Club Joventut Badalona va segellar la seva classificació amb un partit verd-i-negre memorable davant el Lenovo Tenerife i amb un Olímpic ensordidor que va donar suport a l’equip durant els 40 minuts (81-58).

El partit al Palau d’Esports va arrencar amb un ritme i encert de vertigen. Absolut Deja Vu del partit que es va viure dijous al primer enfrontament de l’eliminatòria. Joel Parra i Andrés Feliz van liderar el primer parcial del Joventut amb un 7-0 que iniciava el festival a Badalona. El 5/19 en tirs de dos va ser el gran ‘hàndicap’ que va evitar que els de Carles Duran tanquessin el període inicial amb una diferència superior (13-5).

El segon quart es va reiniciar amb un triple de Willis i una cistella d’Ante Tomic que situava un +13 en menys de 12 minuts de partit (18-5). Parra se sumava a la millora de l’encert exterior i es mantenia la distància al marcador (21-8). Ritme, intensitat i pressió absoluta d’un Joventut que ofegava el Tenerife en cada acció.

Andrés Feliz lideraria la màxima verd-i-negra, novament amb un tir exterior decisiu que situava el +17 (28-11). Parcial 25-17 del Joventut al segon quart i +16 (38-22) abans de marxar a vestidors.

Amb Feliz liderant el joc a la represa i la primera cistella, més Tomic al rebot, el Joventut va mantenir el lideratge (43-25). +18 davant un Tenerife absolutament superat i sense poder anivellar el ritme i encert verd-i-negre.  Guillem Vives i Derek Willis van mantenir la diferència.

Sense poder aturar en cap moment el ritme i joc badaloní, Simon Birgander es penjava del cèrcol per fixar un +22 que sentenciava el partit abans de concloure el tercer quart (58-36). Un domini i una successió de cistelles que augmentava els decibels de l’Olímpic.

A la cerca d’una diferència que s’apropés als 30 punts de marge, l’Olímpic va portar el ‘show’ verd-i-negre a la seva màxima potència al quart final. Ambient de Festa Major a la graderia i una comunió afició – jugadors mai vista aquesta temporada.

81-58 final al marcador i autèntica exhibició a l’Olímpic. Tomic va ser l’MVP del partit gràcies als seus 17 punts, 11 rebots i 2 assistències (23v).

Aquest divendres al Palau Blaugrana començarà la sèrie de semifinals davant el FC Barcelona (21h). Diumenge serà el segon partit al mateix escenari (12:30h) i dimecres 8 el torn de l’Olímpic. (21h).