La Penya, més a prop de poder comercialitzar els seus terrenys de Pomar

  0
  terrenys pomar.jpg

  31/01/2015 – El Ple ha aprovat aquesta setmana, de forma provisional, la Modificació del Pla General Metropolità (PGM) a les zones del Mas Ram i de Pomar; el club vol vendre el solar a Mercadona.

  El Ple ha aprovat aquesta setmana, de forma provisional, la Modificació del Pla General Metropolità (PGM) a les zones del Mas Ram i de Pomar, després de l’aprovació amb caràcter inicial del mes d’octubre. Tot plegat ha de servir per requalificar com a sòl d’ús comercial 6.000 dels 10.000 metres quadrats que La Penya té en propietat al barri de Pomar i cedir a l’Ajuntament els 4.000 restants i 6.000 més situats al Mas Ram per aixecar equipaments i urbanitzar espais públics, l’arranjament de bona part dels quals correria a càrrec del propi club.

   

  Amb l’acceptació provisional, el Joventut es troba a només un pas de fer efectiva l’operació i poder comercialitzar aquests 6.000 metres, on, previsiblement, s’edificarà un Mercadona. Un cop la Generalitat doni el seu vistiplau a la modificació, només restarà l'aprovació definitiva al Ple.

   

  De la permuta resultaran, d’una banda, la implantació d’un Mercadona i un equipament comunitari municipal al barri del Pomar i, d’altra banda, un equipament comunitari i una zona verda públics al centre del barri del Mas Ram. Les zones objecte d’aquesta modificació del planejament urbanístic ocupen un àmbit discontinu amb una superfície total de 17.910 m2 a l’avinguda del Mas Ram i a l’avinguda de Pomar, així com en la cruïlla entre l’avinguda de Pomar i l’avinguda de Cerdanya, on està prevista la creació d’una rotonda.

   

  Les postures dels diferents grups municipals van ser exactament les mateixes que durant el debat inicial, el passat octubre. L'aprovació ha estat possible gràcies al vistiplau de PP i CiU; PSC s'ha abstingut i el grup de ICV-EUiA s'ha mostrat contrari. Tal i com ja havien fet notar en l'aprovació inicial, els ecosocialistes no estan d'acord amb la permuta i requalificació dels terrenys i consideren que no beneficia l’interès públic.