La Penya paga el peatge de la inexperiència (73 a 71)

0
    31

07/10/2012

El Fiatc Joventut ha caigut a Màlaga tot i fer un molt bon partit. Un palmeig de Carlos Jiménez, que porta 18 temporades a la lliga ACB, ha decidit el partit.

7 jugadors del Fiatc Joventut trepitjaven per primer cop la pista del Martin Carpena, i ho han fet sense por, ajudant-se els uns als altres i creient sempre en la victòria.

Però això no ha estat suficient, en part, perquè els jugadors de l'Unicaja tenen molta més experiència, i han sabut jugar millor els últims minuts.

A la prèvia, Salva Maldonado insistia en el missatge prudent però alhora ambiciós que sortia del vestidor aquesta setmana: "si aconseguim jugar bé, tindrem possibilitats i el resultat no serà tan important". Predicció complerta, per un equip que se'n va abatut de Màlaga, però reconeixerà la bona feina feta quan passin les hores
    I és que la Penya ha jugat de tu a tu contra l'Unicaja, un dels pressupostos més alts de la lliga, a la seva pista, després de remuntar 16 punts i sense gaire encert exterior. Només un palmeig de Jiménez, que porta 18 temporades a la lliga, no ha traduït tot això en un triomf.
    Els verd-i-negres han dominat els primers compassos (7-0) amb un joc en el que tots participaven en atac i s'ajudaven en defensa. L'entrada de Gist ha revifat l'Unicaja i ha despertat una afició gelada (9 a 14) per capgirar el marcador al acabar el quart (20 a 18).
    Abans d'acabar el període, la Penya ja ha començat a patir en atac, i s'ha passat els 6 primers minuts del segon quart sense anotar. Els de Repesa ho han aprofitat i amb l'encert a la pintura de Lima i Zoric, que han rebotejat molt bé ofensivament, han encès les alarmes verd-i-negres (34 a 18).
    Llavors Maldonado ha tornat a fer entrar els titulars, que han aturat el cop amb un parcial de 2 a 9, culminat amb un triple de Fisher abans del descans (36 a 27 min20).
    A la represa el tècnic verd-i-negre ha mantingut Oliver i Savané a la banqueta per no baixar el nivell a les rotacions i l'aposta li ha sortit bé.
    La bona defensa i 10 punts seguits de Gaffney han tornat a igualar el resultat (44 a 46), fins que una cistella de Savané, ja amb els titulars a pista, ha capgirat el marcador després de molts minuts (53 a 54), amb un quart per davant.
    Els nervis de perdre a casa, contra un rival més dèbil i començar amb dues derrotes han afectat un Unicaja que s'ha vist 5 per sota després d'un triple de Fisher (64 a 69) a 2 minuts pel final. Llavors han aparegut els pesos pesats malaguenys per rescatar l'Unicaja amb un 8 a 0 (72 a 69)
    Fisher ha tingut la oportunitat d'empatar el partit amb una falta de 3 tirs però només n'ha anotat 2, i a l'altre banda del camp, Jiménez ha palmejat un rebot clau per deixar la victòria a Màlaga.