El Joventut posa la cinquena (77-73)

0
    55
    Prepelic, màxim anotador amb 18 punts. / David Grau - CJB

El Joventut segueix llançat a l’ACB. Els verd-i-negres han tombat l’Iberostar Tenerife a l’Olímpic (77-73) i han sumat la cinquena victòria consecutiva a la lliga, que els consolida a la zona noble de la classificació (5-4 de balanç).

Durant molts minuts els de Carles Duran han fet un autèntic recital de bàsquet, desactivant completament el conjunt canari, i a l’inici del darrer quart tenien el partit gairebé a la butxaca (67-47). Malgrat tot, però, han acabat passant-les magres. L’Iberostar ha despertat, amb Shermadini (20 punts) i Huertas (17 de valoració) de líders, i l’arbitratge ha acabat de contribuir a la remuntada visitant, amb algunes decisions que han indignat l’Olímpic.

Tot plegat ha conduit el matx a un inesperat final agònic, on els nervis han estat a punt de trair la Penya, que en l’últim minut, amb 75-73, ha fallat fins a quatre tirs lliures seguits (dos d’Omic i dos de Ventura). Per sort, Salin ha fallat un triple per posar els canaris per davant i Harangody, ara si, no ha perdonat des de la línia de personal.

El Joventut no mereixia aquest final després del bon partit que estava fent. Ja d’entrada la posada en escena dels badalonins ha estat espectacular, amb un parcial de 8-0 que ha obligat Txus Vidorreta a demanar temps mort ràpidament. En el primer quart la defensa verd-i-negra ha excel·lit, deixant l’Iberostar amb un pobre 4/18 en tirs de camp (21-10).

Yusta ha liderat una primera reacció visitant (25-21), però cinc punts seguits de Perrin Buford, que ha tingut una molt bona estrena a l’Olímpic (9 punts i 7 rebots), han disparat de nou la Penya (35-22). El més destacat, però, seguia sent l’eficàcia defensiva, amb Shermadini (-3 de valoració) d’exemple paradigmàtic. El 51 a 9 de valoració al descans (39-26 al marcador) deixava ben clar el bon rendiment dels badalonins, dominadors absoluts en gairebé totes les facetes del joc amb tothom sumant.

Harangody i Buford, dos dels protagonistes de la cinquena victòria seguida. / David Grau

En la represa Vidorreta se l’ha jugat amb una defensa zonal, que ha creat problemes a la Penya. Shermadini i Huertas han començat a aparèixer i el matx s’ha equilibrat (43-36). Amb els àrbitres de protagonistes, el joc s’ha encallat, però la Penya ha sabut sobreviure, amb Prepelic (18 punts) anant a la línia de tirs lliures i amb un Neno que ha tornat a exhibir el seu talent ofensiu. Els badalonins han marxat de nou en el marcador i el jove base verd-i-negre ha rubricat el seu bon tercer quart amb un triple estratosfèric sobre la botzina (63-46).

Només començar el darrer període un bàsquet de Zagars semblava deixar el partit vist per sentència (67-47), però no ha estat així, en part per l’encert canari i en part pel concert de xiulet de la tripleta arbitral. La Penya, completament encallada, ha perdut el fil i també ha ajudat a la reviscolada de l’Iberostar, que ha tingut a les mans poder emmudir l’Olímpic. El parcial, de 8-26 (75-73), ha estat a punt de provocar un disgust dels grossos, però  afortunadament tot ha quedat en un ensurt.