La Penya s’emporta un derbi d’alt voltatge (75-93)

0
    29
    DSC_0898.JPG

05/10/2014 – El júnior verd-i-negre assalta el Centre Parroquial i derrota al Sant Josep posant en pràctica una brillant defensa durant la segona meitat del duel.

Sant Josep i FIATC Joventut van brindar un gran espectacle a tot el públic que ahir al vespre es va donar cita al Centre Parroquial. Amb les graderies quasi plenes, l’ambient que es respirava a l’històric pavelló de la ciutat era realment formidable.

La Penya va ser capaç de sobreposar-se a la pressió d’un públic entusiasmat amb el caràcter del Sant Josep i sumar el quart triomf de la temporada a la lliga. Durant el primer quart es van poder veure molt encert a les dues cistelles. El FIATC Joventut protagonitzava un gran inici de partit, agafant una renda d’onze punts en només deu minuts de joc (22-33).

A cop d’energia i caràcter, el Sant Josep va anar retallant les diferències i a l’equador del segon quart es situava a una distància de set (34-41). Els parroquials plantejaven un partit d’anada i tornada i es mostraven molt actius corrent al contraatac i atacant l’anella per forçar faltes per anar a la línia de tirs lliures.

Veient que la tendència del duel s’estava igualant, Adrià Alonso aturava el rellotge per corregir les imperfeccions del seu equip, per tal d’evitar que el Sant Josep s’acostés encara més (42-46). Després del temps mort, un triple de Ferran Bagués tornava a distanciar als verd-i-negres, però el desplegament físic d’Aly Gueye permetia al Sant Pep tornar a reaccionar i arribar a la mitja part ficat de ple en la lluita pel triomf (49-51).

A la represa, els de Marcel Roca aconseguien empatar (51-51) i només les accions individuals d’Albert Real feien que la Penya seguís duent la iniciativa (53-56). Tot seguit, diverses accions de cistella i tir addicional situaven als parroquials per davant (57-56).

A partir d’aquest moment, les alternances en el marcador serien constants. Amb un triple d’Elies, la Penya tornava a manar (57-59) i gràcies a la qualitat individual d’Albert Real i a un parell de rebots en atac d’Óscar Amo, els d’Adrià Alonso es refeien d’uns minuts de poc encert en atac (61-64).

Per mirar de donar un altre aire a l’equip, el tècnic del FIATC Joventut feia sortir a Xabi López de base. L’aler basc demostrava saber desenvolupar-se bé en aquesta posició i una penetració seva culminada amb una bomba posava el punt final al tercer període (68-71).

L’arrancada de l’últim quart tindria el mateix protagonista. I és que Xabi López oferia un recital de fonaments tècnics sobre el parquet del Centre Parroquial, dividint molt bé la zona i sent intel·ligent per anar a buscar el rebot ofensiu, aprofitant la seva alçada. Precisament en una captura en atac, López aconseguia un 2+1 que tornava a obrir un petit forat pels verd-i-negres (68-74).

Tot seguit, dues accions consecutives de Ferran Bagués sumades a la gran defensa dels visitants, li provocaven molts dubtes al Sant Josep. Els parroquials ho intentaven de totes les maneres possibles, però la Penya tancava la seva cistella amb moltes ajudes i amb una bona intensitat de cames de tots els seus jugadors.

La situació es començaria a complicar de veritat pels locals després d’un triple d’Albert Real (71-82), acció que forçava el temps mort de Marcel Roca a 4:35’ pel final del partit. Un cop superats els moments de tensió màxima del segon i del tercer quart, el FIATC Joventut sabria gestionar la seva renda fins als darrers compassos del duel.

Amb atacs llargs i forçant moltes personals, la Penya sentenciava el triomf anant a la línia de tirs lliures amb Xabi López i Óscar Amo com a protagonistes destacats (75-93). Després d’aquesta victòria, el júnior d’Adrià Alonso es manté primer a la lliga (4/0), mentre que el Sant Josep es queda amb un balanç de 1/3.