La Penya s’emporta un derbi lluitat (63-83)

0
    25
    DSC_0464.JPG

10/01/2015 – El júnior verd-i-negre ha decantat el duel contra el Sant Josep en un últim quart on els parroquials s’han quedat sense forces i encert.

El Centre Parroquial donava el tret de sortida a la segona fase de la lliga Júnior Preferent, amb un Sant Pep – FIATC Joventut elèctric. La velocitat, els atacs ràpids i, per descomptat, les imprecisions, serien una constant en aquest primer derbi de l’any guanyat per la Penya.

El FIATC Joventut encetava el partit per davant, amb un parcial inicial de 0 a 7 que feia trontollar als locals. La potència física d’Óscar Amo a l’interior de la pintura era impossible de frenar pel Sant Josep si les ajudes es quedaven curtes, mentre que Xabi López tirava de qualitat tècnica per impulsar al seu equip (0-7).

El Sant Pep, però demostraria tenir una enorme capacitat de sacrifici i amb un triple d’Aly Gueye s’enganxava al partit (8-9). Les accions finalitzades per Amo prop de l’anella i l’encert exterior de Neno Dimitrijevic tornaven a distanciar a l’equip d’Adrià Alonso (8-14). En una transició ràpida culminada pel base macedoni, Marcel Roca havia de demanar temps mort, veient que el forat es feia cada cop més gran (10-18).

La Penya estava fent molt mal durant els primers segons de les possessions, amb Dimitrijevic tirant amb confiança per disparar l’avantatge verd-i-negre. El FIATC Joventut arribaria a guanyar per 15 punts (15-34), però un parcial de 10 a 2 i un increment de la intensitat defensiva groc-i-lila tornaria a ajustar el matx (29-36).

Adrià Alonso havia d’aturar el partit i, per sort pels visitants, la qualitat de Xabi López apareixia per desbloquejar un atac sense idees (29-38). Després d’uns minuts finals de desencert total, el Sant Josep seria capaç d’acostar-se una mica més, aprofitant una errada clamorosa en un servei de fons de la Penya (31-38).

Els parroquials marxaven al descans amb clares opcions de guanyar i encetarien el tercer quart plantant cara (33-40). Per sorpresa majúscula, el FIATC Joventut sorprenia amb un triple matiner de Terrence Bieshaar, pivot que acabaria marxant lesionat (35-43).

Amb el pas dels minuts, semblava que la tendència del partit començava a afavorir al Sant Josep. A base de lluita, els locals se situaven a només dos punts després d’un 2+1 convertit per Bruno Ibáñez (41-43). Sense idees en atac, el control del duel per part de la Penya estava perillant de forma real. Els verd-i-negres aconseguirien sortir de la ‘crisi’ gràcies a l’excés de faltes del Sant Josep i a la pugna d’Óscar Amo sota el cèrcol.

Un rebot en atac del pivot, una recuperació de Pau Truñó i la conversió d’un 2+1 per part de Nikola Maric desencallava la sala d’operacions del FIATC Joventut, forçant un nou temps mort parroquial (41-52). Amb la Penya visitant constantment la línia de tirs lliures, el tercer quart moria amb una cistella final d’Edu Palomar (48-58).

Tot seguit, el Sant Pep es posaria a només sis punts, castigant la passivitat visitant a l’hora de fer el balanç defensiu (54-60). El marcador es tornava a comprimir, però el físic del FIATC Joventut acabaria decidint. Matt Haarms es feia gran als dos cantons de la pista, anotant després de rebot ofensiu i posant un tap que permetia iniciar un contraatac que Amo culmimnava amb 2+1 (54-65).

L’internacional sub18 faria molt mal en el tram final del duel, sent un autèntic malson per la defensa del Sant Josep. La sortida de Quim Salvans seria definitiva, ja que l’exterior verd-i-negre imprimiria una marxa més a l’hora de pressionar.

Una recuperació i esmaixada de Salvans situava la Penya 14 punts per sobre a falta de quatre minuts (58-72). El Sant Josep, ja sense forces, veuria com el duel s’acabava amb la màxima renda del partit. Elies Velasco era l’encarregat de posar la cirereta, anotant un triple des de la cantonada que tancava el primer derbi de l’any (63-83).

El júnior del FIATC Joventut comença la segona fase de la lliga amb bon peu i diumenge vinent s’enfrontarà al Manresa (12:30h). El Sant Josep, per la seva part, visitarà dissabte (20:45h) al Sant Cugat.