La Penya s’enlaira a Madrid (69-83)

0
    26

04/11/2018 –  Quart triomf de la temporada per al Divina Joventut, que no ha fallat a la pista d’un Movistar Estudiantes molt desdibuixat (69-83) i s’enfila fins al sisè lloc de la classificació (4-3).

04/11/2018 –  Quart triomf de la temporada per al Divina Joventut, que no ha fallat a la pista d’un Movistar Estudiantes molt desdibuixat (69-83). La Penya s’enfila fins al sisè lloc de la classificació (4-3) abans d’afrontar dos partits seguits a casa, contra l’Obradoiro i el Fuenlabrada. Els de Carles Duran tanquen amb nota la mini gira de tres partits consecutius lluny de l’Olímpic, amb dos triomfs i una derrota pels pèls en la pròrroga al Palau Blaugrana.
    Nico Laprovittola, amb un recital de joc (25 punts, 8 assistències i 28 de valoració), ha liderat el triomf verd-i-negre, ben acompanyat per Shawn Dawson (18 punts) i un Todorovic cada cop més entonat (6 punts, 8 rebots i 3 assistències). Tot l’equip, a més, ha tornat a sumar i l'única taca en l’expedient verd-i-negre han estat un cop més les pilotes perdudes (23). L’equip, però, ho ha sabut compensar sent sòlid al darrere, impedint que moltes d’aquestes pèrdues es traduïssin en punts, i dominant el rebot amb molta autoritat (27 a 42, amb 16 d’ofensius). El debut de Gentile (9 punts) no ha salvat un erràtic conjunt madrileny, que excepte el primer quart sempre ha anat a remolc.
    Ha estat precisament en l’inici del matx que la Penya s’ha encomanat del joc desmenjat dels madrilenys. Les pèrdues de pilota (13 al descans)  i algunes llacunes defensives han donat oxigen als de Josep Maria Berrocal, que han tancat el primer període per davant després d’un triple sobre la botzina de Hakanson (21-17).  En el segon parcial, però, ha emergit la figura d’un Laprovittola inspiradíssim en atac. L’argentí ha començat a anotar des de totes les posicions i ha marxat als vestidors amb una fulla de serveis gairebé immaculada: 18 punts, sense cap error (1/1 en tirs de 2, 4/4 triples i 4/4 tirs lliures), 3 assistències, 3 pèrdues i 21 de valoració.  El lideratge de l’argentí, el domini del rebot i un tap providencial de Nogués a Caner-Medley sobre la botzina han permès als de Carles Duran arribar al descans per davant (40-43).
    El partit s’ha començat a decantar en el tercer quart, on la Penya i concretament Shawn Dawson ha començat a explotar les febleses defensives de Gentile. L’aler ha fet el que ha volgut davant de l’italia i ha liderat una primera estrebada en el marcador que ha arrodonit un Harangody cada vegada més integrat (50-58). Els madrilenys, una joguina trencada, s’han acabat d’enfonsar en els minuts inicials del darrer període, on la Penya ha apretat de nou en defensa amb Ventura assecant Brizuela. Un cop de dits de Todorovic ha enfilat la renda fins als 12 punts davant del desconcert madrileny (54-66).
    Una defensa zonal ordenada per Josep Maria Berrocal ha trencat momentàniament el ritme ofensiu de la Penya (60-66), però un oportú temps mort de Carles Duran ha tallat de soca-rel la reacció de l’Estudiantes. Laprovittola i Dawson han tornat al parquet i han liquidat definitivament el partit amb un parcial de 2-9 (62-75).