La Penya sucumbeix contra el Saragossa (72-93)

0
    26
    Prepelic ha fet 24 punts, però ha acabat desqualificat i no ha jugat els darrers quatre minuts. / David Grau

Onzena derrota del Joventut a la lliga ACB, on els de Carles Duran no acaben de remuntar el vol. Aquest cop els badalonins no han pogut tombar el Casademont Saragossa i han sucumbit a l’Olímpic per 72-93 en un partit que s’ha trencat després del descans (a la mitja part el marcador era de 41-43).

La pluja de triples dels aragonesos, que al tercer quart estaven signant un espectacular 12/20, i el recital de Nemanja Radovic (29 punts, 8 rebots i 32 de valoració en només 21 minuts de joc) han destarotat completament una Penya que ha tornat a acusar la manca d’efectius en la posició de base, on Neno Dimitrijevic ha tornat a ser baixa per culpa de la grip gastrointestinal que ja li va impedir jugar contra el Tofas Bursa.

Zagars ha intentat agafar el timó però és evident que encara li falta molta experiència i aquesta vegada el recurs de fer servir Prepelic de base no ha acabat de rutllar. Uns problemes en la direcció dels que s’ha aprofitat un gat vell com Rodrigo San Miguel (22 de valoració).

L’escorta eslovè de la Penya, com sempre, ha estat el referent ofensiu (24 punts), però no n’hi ha hagut prou perquè ha estat massa sol. Les aparicions intermitents d’Omic (15 punts i 10 rebots) no han estat suficients per a un equip que necessita que més jugadors facin un pas endavant. Avui no ha passat i l’equip ho ha acusat.

A la primera part la Penya ja ha hagut de remuntar per dos cops un desavantatge de 10 punts. El Casademont Saragossa ha començat el partit molt endollat, anotant-t’ho gairebé tot, i en un tres i no res s’ha situat amb un 6-16 al seu favor gràcies a l’encert de Benzing (14 punts). Amb tot, els verd-i-negres han pogut curar ferides abans del final del primer quart (19-22).

La història, de tota manera, s’ha tornat a repetir en l’inici del segon període. La Penya ha estat més de quatre minuts sense anotar i els aragonesos, amb Radovic fent estralls, han tornat a obrir forat en el marcador (19-29).

Carles Duran ha hagut de cridar Prepelic per buscar punts i l’eslovè s’ho ha agafat al peu de la lletra. Entre ell i Omic, fins aleshores molt apagat, han liderat la reacció fulgurant d’una Penya que s’ha posat per primer cop per davant (35-34). Gairebé sobre la botzina, però, un triple de Radovic (13 punts) ha refredat la remuntada (41-43).

La represa ha començat amb intercanvi de cistelles (53-53), però tot plegat ha estat un miratge. Els de Porfi Fisac han seguit castigant sense pietat la cistella verd-i-negra des dels 6m75 i l’estrip d’un Radovic imparable (29 punts ja al final del tercer quart) ha fet la resta. El parcial, de 0-16, ha estat demolidor (53-69) i ha esquerdat definitivament la resistència de la Penya, que a més ha vist com els aragonesos tapaven la fuita d’aigua que els havia provocat Prepelic.

Quedava encara tot l’últim quart, però el panorama ja no ha canviat. El Casademont Saragossa ha demostrat perquè és el tercer de la classificació, a tocar de Barça i Madrid, i no ha donat cap opció. El conjunt de Porfi Fisac fins i tot no ha necessitat de Radovic per tenir el partit sota control, gràcies a l’explosivitat d’Ennis (12 punts) i a uns bons minuts de Barreiro. Per acabar-ho d’abobar, a més, Prepelic ha perdut els papers i ha acabat desqualificat.