La Penya surt del concurs de creditors amb unes condicions inmillorables

  0
  logo penya.JPG

  03/07/2012

  La Penya ha sortit del concurs de creditors amb una quitança del 80% i es queda amb un deute real d'aproximadament 3,7 milions que ha de tornar en 6 anys.

  La junta de creditors va votar favorablement les condicions per sortir del concurs de creditors que tindrà una quitança del 80%. Això significa passar de 13,8 milions d'euros a 2,7. Aquest però no és el deute real de la Penya. Cal afegir-hi el milió d'euros generats des que l'entitat va entrar al concurs de creditors.

   

  Una excel·lent notícia que no ve sola. Gràcies al conveni que ahir van aprovar el 70% dels creditors -amb un 50 era suficient-, la Penya no haurà de fer cap pagament en els 3 primers anys. D'aquesta manera, tot i que en 6 anys s'ha d'haver tornat el deute, hi hagi qui hi hagi al capdavant de l'entitat tindrà marge de maniobra per planificar la devolució. La Penya té en propietat els terrenys de Canyet i dos pisos, un a Badalona i l'altre a El Masnou. Aquests actius donen viabilitat al projecte.

   

  Unes condicions inmillorables que garanteixen el futur immediat del Joventut. Això si, ara la Penya no pot generar més deute i no pot deixar de fer front a nous pagaments, pel que sempre ha de tenir diner líquid per afrontar les despeses. Caldrà veure si per aconseguir-ho es prenen mesures que afectin la continuïtat dels treballadors del club.

   

  Segons explica El 9 Esportiu en l'edició d'avui, el jutge José Maria Fernández Feijoo i els administradors concursals Oriol Ripoll i Antonio Batlle han estat molt importants per aconseguir aquestes condicions.  Des del primer dia van mostrar-se molt oberts a que un club com la Penya trobés solucions per sortir d'aquesta situació.

   

  Ara els creditors tenen un marge de 10 dies hàbils per presentar al·legacions. Si no prosperen, el 15 de juliol la Penya sortirà oficialment del concurs de creditors.

   

   

  Jordi Villacampa podria anunciar avui que marxa
   

  "Quan sortim del concurs de creditors marxarem". El president, Jordi Villacampa, ho va dir a la passada junta d'accionistes, ho ha repetit a tots els mitjans de comunicació i podria ser que ho anunciés avui mateix després de la reunió del consell d'administració. Això si, és probable que la dimissió d'aquesta junta no sigui immediata i que mani un últim any de transició.