La Penya venç picant pedra (65-60)

0
    16
    DSC_1014.JPG

12/10/2014 – Els badalonins s’han sobreposat al ritme de partit feixuc imposat pel Tuenti Móvil Estudiantes i sumen el segon triomf de la temporada.

En un ambient de gala, el FIATC Joventut es presentava davant la seva afició realment reforçat després del gran debut a la pista del CAI (74-79). Només amb la sortida de vestidors de l’equip, ja es veia que els jugadors estaven amb moltes ganes de demostrar coses. Els seguidors de la Penya premiaven amb una sorollosa benvinguda als seus, especialment a Sergi Vidal i Demond Mallet, tots dos bentornats a casa.

Joventut i Estudiantes tindrien una posada en escena freda, sobretot en atac. Tot i les bones opcions de tir de tots dos equips, la pilota no entrava. Per part badalonina, només les accions individuals de Demond Mallet servien per inaugurar el repertori ofensiu dels de Salva Maldonado. Amb la sortida de Sergi Vidal, novament ovacionat, l’equip començaria a carburar en atac. L’aler de seguida oferia mostres de la seva veterania, aprofitant dues males defenses dels col·legials per anotar amb facilitat (13-10).

Tot i no tenir el dia en atac, la bona actitud defensiva permetia als verd-i-negres mantenir-se per davant, i tancar el primer quart amb un 2+1 de Savané (19-14).  Al segon període, però, l’Estudiantes reaccionava, frenant cada ofensiva badalonina i explotant el joc de transició amb un Xavi Rabaseda molt inspirat. Els madrilenys recuperaven la iniciativa (24-25), obligant Salva Maldonado a moure la banqueta per buscar solucions.

Després del caliu mostrat pel públic durant els primers compassos del duel, l’ambient de l’Olímpic es tornava a enrarir. Massa silencis i pocs aplaudiments en un moment on l’equip necessitava recuperar el rush inicial. Veient que les pèrdues i els mals tirs se succeïen i que l’Estudiantes agafava una renda mínima, Maldonado aturava el rellotge  a dos minuts del descans, mirant de refrescar les idees dels seus (24-28).

Com a mínim, l’equip estava treballant bé en defensa i era capaç de marxar als vestidors enganxat en el marcador (26-28). Ni FIATC Joventut ni Tuenti Móvil Estudiantes s’estaven mostrant encertats des de la línia de tres (20%). El parcial del segon quart (7-14) ho deia absolutament tot.

Suton i Hannah, decisius

El mateix guió d’errades i desencerts es mantindria latent sobre el parquet de l’Olímpic fins a l’equador del tercer període. Per part col·legial, Xavi Rabaseda donava un altre aire al seu equip cada cop que sortia a pista. Gràcies a les accions de l’aler format al Barça, els de Txus Vidorreta gaudien de la seva màxima renda (29-34).

Llavors fou el moment de la rauxa de triples. En només tres possessions, Demond Mallet, Nacho Martín i Goran Suton perforaven la cistella rival des de més enllà de 6.75. Això feia que el públic badaloní reaccionés, escalfant l’ambient del pavelló i donant ales a Demond Mallet per empatar i posar per davant als verd-i-negres (39-37). El FIATC Joventut estava canviant la tendència del partit, gràcies a l’encert del base i al caràcter defensiu aportat per Suton i Kirksay.

Tot seguit, una gran circulació de pilota per part local deixava tot sol a Sergi Vidal, el qual anotava un triple clau des de la cantonada que celebrava amb ràbia (44-38). La Penya gaudia llavors del seu màxim avantatge, però acabaria tancant el parcial només quatre per sobre (44-40).

Ja a l’últim quart, el FIATC Joventut gaudiria d’una màxima diferència de vuit punts, gràcies a una esmaixada d’Alex Suárez (51-43). La bona direcció de joc de Jaime Fernández, assistint als interiors col·legials, i anotant de tres acostava de nou als visitants, forçant un nou temps mort verd-i-negre (53-49).

Era evident que el partit es decidiria per petits detalls i qui posés més energia sobre la pista tenia les de guanyar. Veient que l’Estudiantes deixava tirar de fora, Salva Maldonado posava junts a pista a Mallet i Clevin Hannah i el resultat d’aquesta aposta seria l’esperat. Un triple molt llunyà de Hannah tornava a obrir forat (56-49), però les delícies de Fernández portaven a l’empat a un minut pel final (58-58).

Aleshores, arribava la cistella definitiva. Goran Suton assumia la responsabilitat, tot i no haver tingut el dia des de la línia de tres. L’aler pivot balcànic clavava un triple estratosfèric que deixava gelat l’Estudiantes (61-58). Això, sumat a un tap vital de Savané que donava possessió a la Penya, després que els àrbitres tiressin d’instant replay, acostaven moltíssim al triomf a l’equip de Maldonado.

La sang freda de Hannah i Vidal per convertir els tirs lliures donaven la victòria als badalonins, la segona de la temporada en dos partits (65-60). Els 14 punts de Mallet han estat vitals, igual que la feina de Hannah (12 punts, 2 assistències i 15 de valoració) i Suton (12 punts, 7 rebots i 2 taps). A falta de completar-se la jornada amb els partits de Barça i Madrid, el FIATC Joventut es manté quart (2/0).

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (65): Mallet (14), Ventura (-), Kirksay (4), Suton (12), Miralles (2, Vidal (9), Savané (5), Suárez (7), Hannah (12) i Barrera (-).

Tuenti Móvil Estudiantes (60): Salgado (-), Nunnally (11), Simpson (10), Hernángomez (-), Martín (8), Fernández (12), Bircevic (7), Rabaseda (9) i Ortega (3).

Parcials: 19-14 / 7-14 / 18-12 / 20-21

Assistències: Kirksay (6) / Fernández (5)

Rebots: Suton (7) / Simpson (8)

Incidències: partit corresponent a la segona jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Olímpic de Badalona davant de 4.853 aficionats.