La plaça de la Vila commemora aquest vespre 25 anys de lluite contra la Sida

  0
  sida.jpg

  01/12/2012 – A les 19h tindrà lloc l'acte central per celebrar el Dia Mundial de Lluite contra la Sida, que comptarà amb la participació de l'Alcalde i la regidora de Serveis Socials i conclourà amb una llançada col·lectiva de globus

  La plaça de la Vila acull avui, a les 19 hores l’acte central del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, la jornada reivindicativa de lluita contra aquesta malaltia que se celebra a tot el món des de fa 25 anys. A banda de l’acte d’aquest vespre, durant tot el dia hi haurà també a la plaça de la Vila un estand informatiu.

   

  La commemoració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida s’iniciarà amb una encesa d’espelmes. Tot seguit, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, farà la lectura del manifest, que aquest any se centra en el lema general de la diada: Junts acabarem amb la Sida. L’acte, que comptarà també amb la presència de la regidora de Serveis Socials i Salut, Sònia Egea, es tancarà amb una llançada col·lectiva de globus.

   

  La celebració dels 25 anys del Dia Mundial de Lluita contra la Sida arriba quan s’han produït importants avanços en els coneixements i el tractament de la infecció. No obstant, cal ser conscients que encara hi ha molts reptes per superar en l’àmbit de la prevenció, el diagnòstic precoç i la imatge social de la malaltia.

   

  En aquest sentit l’Ajuntament de Badalona vol continuar treballant, amb el conjunt de la ciutadania, per promoure polítiques d’atenció integrals que millorin la resposta a la Sida. Un dels aspectes que s’abordarà és la potenciació d’estratègies educatives que ajudin a difondre valors positius entre els ciutadans i a promoure actituds que evitin comportaments de risc i reaccions discriminatòries en relació amb el VIH.

   

  Per altra banda, també s’ha de treballar per garantir i millorar l’accessibilitat, l’equitat i la sostenibilitat dels serveis d’informació i atenció, amb l’objectiu de disminuir noves infeccions, promoure el diagnòstic precoç i facilitar el tractament i el suport a les persones amb VIH. Mentre no hi hagi un tractament curatiu o una vacuna preventiva, la prevenció continua sent la manera més eficient i eficaç de combatre l’epidèmia.

   

  Les activitats a Badalona del Dia Mundial de Lluita contra la Sida estan organitzades per l’Ajuntament, l’associació Vih-da i la Plataforma Unitària d’Ong-Sida de Catalunya-Comitè 1er de desembre. A part de l’acte central de dissabte, durant aquesta setmana s’han instal·lat diverses taules informatives al Mercat Municipal de Pomar i a diverses àrees bàsiques de salut.