La plaça de la Vila ofereix dos plafons interactius d’informació municipal

  0
  IMG_4719.JPG

  19/02/2014 – A través dels plafons es pot consultar tot allò que apareix a la pàgina web de l’Ajuntament: des de mapes i altres informacions de caire turístic, per exemple, fins a l’agenda cultural o d’actes educatius i esportius.

  Fa uns mesos que l’Ajuntament va instal·lar a la plaça de la Vila dos plafons interactius que ofereixen a la ciutadania informació de Badalona i de la corporació municipal. Aquesta setmana, el gerent d’Engestur, Tomás Vizcaíno, ha explicat als mitjans de comunicació els avantatges d’aquesta nova tecnologia.

   

  A través dels plafons es pot consultar tot allò que apareix a la pàgina web de l’Ajuntament: des de mapes, fotografies i altres informacions de caire turístic, que poden ser molt útils en dies festius, per exemple, fins a l’agenda cultural o d’actes educatius i esportius. Des de la seva instal·lació, Engestur ha anat millorant la configuració del servei, que es troba en constant evolució. A curt termini, la idea és ampliar el ventall d’opcions que ofereix el plafó i permetre, per exemple, accedir a altres pàgines webs i llocs d’Internet, quelcom molt útil, apunten des de l’Ajuntament, per a aquelles persones que no disposin d’un smartphone, es trobin a la zona i vulguin consultar alguna informació. Així mateix, el dispositiu està preparat per poder gestionar tributs municipals i pagar-los in situ, inclús; tot i així, explica Vizcaíno, de moment no es contempla ja que els canals habituals cobreixen aquesta funció àmpliament.

   

  Cada plafó té un cost de 6.000 euros, finançats totalment, assegura el govern local, per empreses que insereixen els seus anuncis a la pròpia pantalla.

   

  Més plafons a llarg termini

   

  De moment, relaten des d’Engestur, l’acceptació i l’ús dels dispositius és notable per part de badalonins i badalonines. Si continua funcionant bé, diuen, ja s’han estudiat altres punts de la ciutat on col·locar-ne de nous, com ara el passeig de La Salut.