La Plana acull una celebració de la Diada participativa i amb l’absència del PP i C’s

  0
  36
  IMG_8441.JPG

  11/09/2015 – La plaça de La Plana ha acollit aquest divendres la celebració a Badalona dels actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, deslluïda a estones per la pluja.

  La plaça de La Plana ha acollit aquest divendres la celebració a Badalona dels actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, que s’han retardat lleugerament degut a la pluja, present de forma intermitent durant la primera part del matí. Un total de 44 entitats de la ciutat de diferents àmbits i sectors s'han apropat a la cerimònia per realitzar l'ofrena.

  Després del pas de les entitats, la jornada ha comptat amb l’actuació de la Coral Betúlia, del Cor de Marina i de la Societat Coral La Badalonense. També s’ha pogut celebrar el tradicional Ball de l’Àliga. Com a novetat s’ha portat a terme la lectura plurilingüe de La pell de brau de Salvador Espriu.

   

  L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha presidit l’ofrena floral institucional per clausurar l'acte oficial, acompanyada per diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de la ciutat. En acabat, govern i oposició han convidat els representants de totes les entitats a apropar-se per cantar plegats Els Segadors.

   

  PP i Ciutadans, absents a l'acte institucional

  Els grups municipals del Partit Popular i Ciutadans han estat absents durant tota la jornada i no han participat de l'ofrena institucional ni com a agrupacions. Tots dos partits havien anunciat aquesta setmana la seva absència perquè, consideren, el govern ha desvirtuat la celebració i l'ha carregat de significat independentista.

   

  L'alcaldessa, Dolors Sabater, considera que han volgut "fer política partidista d'una celebració plural com la Diada" i "diu molt poc del seu compromís amb la ciutat". "Tinc absolut respecte per les seves decisions, però crec que és un gest que no toca de cara a la ciutadania". "La Diada és la gran festa democràtica de Catalunya i sempre estarem presents amb tota la gent que vulgui viure en pau i convivència aquestes tradicions", ha declarat, per la seva part, el primer secretari del PSC, Álex Pastor.

   

  A banda de la polèmica per l'absència dels dos partits, Sabater ha destacat que “la gran participació en els actes celebrats avui a la Plana són un signe de la pluralitat ciutadana i del sentit de catalanitat compartit”. També ha posat de relleu que “l’acte literari que s’ha incorporat enguany amb una pluralitat de veus és també un símbol de la Diada, del que ha estat en el seu conjunt, com un punt de trobada de la catalanitat de tota la gent de Badalona, sigui quin sigui el seu origen i la seva sensibilitat política”.

   

  El programa d’actes ha finalitzat amb l’actuació castellera de les colles castelleres de d’Esplugues, Sant Vicenç dels Horts i Badalona.