La plantilla de neteja municipal evitarà acomiadaments treballant més hores

  0
  neteja.JPG

  20/09/2012 – Via Pública ha assegurat al comitè d'empresa de FCC que ningú anirà al carrer, però també ha explicat que el pressupost ha disminuït i s'haurà de fer una reestructuració d'horaris i llocs de treball.

  El comitè d’empresa de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), grup encarregat de la neteja d'edificis i escoles municipals de Badalona, ha aconseguit finalment acordar el manteniment dels prop de 200 treballadors de la plantilla de cara a la propera renovació de contracte.

   

  El regidor de Via Pública, Daniel Gràcia, els ha explicat que el pressupost d’aquesta àrea ha disminuït dels 6,2 als 5,1 milions d’euros, i que aquesta diferència s’haurà de salvar, més que probablement, fent una ampliació i reestructuració dels horaris i els llocs de treball. Des del comitè asseguren que la seva màxima era evitar a tota costa cap acomiadament i que estan disposats a negociar qualsevol reestructuració; els detalls de la mateixa, però, no estaran llestos fins octubre, moment en el qual es tornaran a asseure amb Gràcia i els tècnics municipals. No obstant, treballadores i treballadors respiren més alleujats, ja que temien una forta retallada de llocs de treball.

   

  La “tranquil·litat” és comprensible, donat que les negociacions entre Ajuntament i comitè es perllonguen des d’abans d’estiu, quan tota la plantilla va accedir a fer un ERE de 15 dies per impedir diversos acomiadaments. Les converses estaven canalitzades, però, un cop iniciat el nou curs al setembre el comitè només trobava el silenci com a resposta de la regidoria de Via Pública. La confirmació de que l’acord continua tal i com es va deixar no ha arribat fins el passat dimarts.