La primera del Prat ja és aquí (70-62)

  0
  Imagen.aspx_.jpeg

  17/10/2015 – El vinculat del FIATC Joventut supera el Càceres al Joan Busquets i aconsegueix lligar el primer triomf de la temporada.

   

  Amb l’absència d’última hora de Jose Nogués, el CB Prat encetaria el duel davant el Càceres conscient de la necessitat d’estrenar-se a la lliga. Després de dues derrotes (0/2), el bloc de Roberto Sánchez havia d’oferir una reacció, circumstància que s’acabaria produint contra un antic rival en l’etapa del club a la LEB Plata. 

   

  Els interiors potablaves serien els grans protagonistes del primer quart per part local, castigant a la perfecció la defensa del Càceres apareixent amb bons moviments i inclús anotant des de posicions més allunyades.

   

  Tot i l’empenta inicial de Rolandas Jakstas (6-10), el Prat de seguida podria entrar en calor de la mà de David Iriarte. Un triple del balear capgiraria el resultat a favor del vinculat verd-i-negre (13-10), malgrat que la igualtat es mantindria vigent fins a la conclusió del període.

   

  Els problemes dels locals per controlar el rebot defensiu causarien molt mal al Prat, però interiors com Iriarte, Amo i Nikolic sempre trobarien bones opcions per contrarestar les cistelles dels extremenys (19-18). 15 dels 19 punts del Prat durant el primer acte serien anotats pels tres joves pivots, mostrant el camí perquè un altre interior com Gerbert Martí s’unís a la causa per inaugurar el segon parcial amb un triple (22-18).

   

  Amb el Càceres patint, els centímetres de l’ex potablava Víctor Serrano empatarien novament el resultat (24-24), però llavors arribarien els triples d’un Xabi López realment inspirat durant el segon quart. Al descans, l’avantatge pratenc era mínim, amb 8 punts anotats per l’exterior basc (35-33). 

   

  A la represa, Forcada continuaria oferint un recital, brillant en diverses facetes per liderar el joc potablava. Ell i Sans dirigirien a la perfecció l’equip durant els compassos inicials del tercer període (42-37), forçant el temps mort de Ñete Bohigas. La defensa pratenca, acompanyada d’un triple de Piru i d’una esmaixada violenta de Nikolic dispararien l’avantatge local fins als 10 punts (47-37).

   

  Malgrat que el Càceres sabria aprofitar les faltes per retallar el marge (51-47), la lluita d’Óscar Amo per dins mai deixaria que els verds poguessin empatar (53-47). Mentre el jove pivot es feia gran per dins, els extremenys començarien a acusar de nou els seus baixos percentatges i el mal dia de Marco en la direcció.

   

  Ja en l’últim quart, Añaterve Cruz intentaria posar emoció al partit amb una bona ratxa des de l’exterior (54-50), trobant gairebé a l’instant la rèplica d’un Forcada pletòric. En els moments més decisius, Sans tornaria a cercar el passadís idoni per provocar l’esmaixada de Nikolic i consolidar novament una renda de 10 punts que seria suficient per a vèncer (70-62).

   

  Xavi Forcada (16 punts, 2 rebots, 3 assistències i 24 de valoració) sentenciaria el matx des del tir lliure. El base estaria ben acompanyat per Nikolic (10 punts, 10 rebots i 16 de valoració) i Amo (11 punts, 4 rebots, 1 assistència i 16 de valoració).

   

  Fitxa tècnica:

  CB Prat Joventut (70): Costa (4), Ros (5), Iriarte (5), Coego (-), Martí (5), López-Arostegui (8), Xavi Forcada (16), Amo (11), Nikolic (10) i Sans (6).

  Càceres Baloncesto (62): Mockford (5), Marco (2), Pérez (10), Slezas (4), Frutos (2), Corrales (-), Cruz (10), Jakstas (8), Serrano (10) , Parejo (9) i Kasse (2).

  Parcials: 19-18 / 16-15 / 18-14 / 17-15

  Rebots: Nikolic (10) / Serrano (7)

  Assistències: Forcada i Sans (3) / Jakstas (2)

  Incidències: partit corresponent a la tercera jornada de la LEB Or, disputat al Pavelló Joan Busquets.