La primera posició a Europa, a tocar (65-50)

0
    37
    David Grau / CJB

La Penya va fer un nou pas endavant en el seu repte de certificar la primera posició a l’Eurocup i arribar al play-off amb el factor camp a favor amb una victòria a l’Olímpic davant el Lietkabelis lituà (65-50).

Derek Willis va liderar l’encert exterior verd-i-negre durant un primer temps ben defensat per part del conjunt de Carles Duran (24-15) i liderant el rebot. Sense gaire rodatge, el Lietkabelis va anar de menys a més en intensitat i ritme.

La solidesa defensiva del Joventut no es va poder mantenir amb la mateixa consistència al segon quart davant un rival que va augmentar el seu encert i ritme en atac (30-26). La dupla Orelik – Gagic va liderar les ofensives visitants contra un Joventut que es va carregar de faltes massa ràpid.

Tot i el bon quart de Brodziansky, el joc coral verd-i-negre no va acompanyar l’aler-pivot i els millors minuts del Lietkabelis va anivellar el partit (36-32).

El retorn a pista del Joventut va estar liderat per Brandon Paul i el seu canell des de la línia de 6,75 (53-36). Un encert exterior verd-i-negre amb una enorme defensa que va bloquejar el Lietkabelis, amb només 7 punts en tot el tercer quart. +19 del Joventut i partit pràcticament sentenciat.

Aquesta sequera de punts visitants es va invertir al darrer temps i el Joventut va trigar quasi cinc minuts en començar a encistellar. Amb un 0-8 del Lietkabelis, els lituans van escurçar la diferència, però la Penya va mantenir el seu avantatge superior als 10 punts (60-47).

El desencert exterior del Lietkabelis sumat a una esmaixada d’Ante Tomic i un triple de Pau Ribas a tres minuts del final va sentenciar la victòria i l’onzè triomf verd-i-negre de la temporada a Eurocup. Amb un triomf més, la Penya arribarà a vuitens de finals amb la primera posició assegurada.

Ante Tomic amb 16 punts i 4 rebots va ser el màxim anotador del Joventut, amb el bon canell i joc exterior de Brandon Paul, Pau Ribas i Derek Willis.