La quarta seguida de la Penya arriba amb un treballat triomf (82-75)

0
    38
    David Grau / CJB

El Joventut va superar aquesta nit l’Herbalife Gran Canaria en una gran jornada dels verd-i-negres durant la primera mitja hora de partit. Celebració de la renovació de Carles Duran amb la quinzena victòria de la temporada i mateix balanç que el BAXI Manresa, tercer classificat.

Feliz i Paul van liderar el Joventut durant el primer temps al Palau d’Esports en una actuació força coral i la quarta victòria consecutiva en la Lliga Endesa, la millor ratxa de la temporada del Joventut.

El partit a l’Olímpic va començar amb el Gran Canaria imposant el seu encert en les tres primeres accions ofensives que va cuinar i un parcial 0-7 d’inici que obligava a reaccionar al Joventut. Aquest va arribar amb una enorme resposta de 13-2 que va capgirar el marcador (13-9) i obligava a Porfi Fisac a aturar el partit.

La lluita i pugna pel rebot (13/9) la va liderar el Joventut en un quart que va finalitzar amb lideratge verd-i-negre i 5 punts de diferència per a la Penya (20-15). L’encert en el tir exterior del conjunt de Carles Duran va contagiar el Gran Canaria al segon període, amb Salvó i Slaughter liderant l’encert exterior canari (22-21).

Però novament els badalonins van enfortir la seva defensa i els visitants van desaprofitar les seves accions de tir amb atacs poc racionals. El Joventut va arribar al temps de descans amb Andrés Feliz explotant les seves virtuts a pista a la màxima potencia, amb un tap, una assistència d’esquena a Tomic i un triple pràcticament al darrer segon. +11 i màxima diferència de la Penya (38-27). Enorme també Brandon Paul i Vladimir Brodziansky, amb 7 punts.

El retorn a pista dels verd-i-negres va ser immillorable, amb Derek Willis i Pau Ribas liderant el tir exterior del Joventut (52-37) i fixant una màxima diferència de 15 punts que es va mantenir fins a la botzina final del període (60-45).

Al quart final, Diop i Ennis van liderar les transicions del Gran Canaria amb un 0-6 que ajustava el marcador i apropava els canaris amb una diferència inferior als 10 punts (60-51).

Tot i reduir-se la diferència a cinc punts (62-57) i augmentar la lluita i intensitat pel rebot, la Penya va aprofitar les accions individuals de 2+1 d’Andrés Feliz i Ante Tomic per mantenir una diferència considerable de 9 punts (68-59).

El Gran Canaria no va aprofitar les accions de transicions als darrers tres minuts i Pau Ribas Ribas va sentenciar la victòria amb un triple decisiu (71-64) que mantenia els verd-i-negres al capdavant i el triomf es quedava a Badalona.

Andrés Feliz va ser el màxim anotador del Joventut amb 15 punts, secundat per Derek Willis amb 11.