La remodelació de la plaça Roja de Sant Roc començarà a finals de gener

  0
  53
  Plaça Roja - imatge virtual 1.JPG

  14/12/2017 – L'empresa Eurocatalana s'endú la licitació amb una oferta d'uns 800.000 euros.

  La plaça Roja del barri de Sant Roc experimentarà una profunda remodelació. Així ho va anunciar el govern el gener d'aquest mateix any, com una de les obres destacades del mandat, en la qual s'invertirà al voltant d'un milió d'euros. Un projecte que ja ha passat tot el procediment administratiu i de licitació, i que donarà el tret de sortida a finals del mes de gener.

   

  Finalment, la remodelació de la plaça central del barri ha estat adjudicada a l'empresa Eurocatalana Obres i Serveis, que va presentar una oferta d'uns 800.000 euros sense IVA, un 21% per sota del pressupost inicial de licitació. La data prevista per a l'inici dels treballs és el 22 de gener.

   

  La plaça Roja, amb prop de 9.000m2, presenta actualment una vegetació, un mobiliari urbà i uns paviments amb un destacat grau de deteriorament. L’arranjament d’aquest espai completarà la millora del carrer Vélez Blanco que es va portar a terme l’any 2015. Una de les actuacions més importants serà la restauració de 3.546m2 del paviment de formigó vermell, que es canviarà tot a excepció del paviment de l’espai rodó del nord i del mosaic central, el qual es restaurarà, atès que es considera que és un element molt important i que dóna identitat a l’espai.

   

  Es col·locaran espècies d'arbres com freixes; lledoners o sòfores. També s’actuarà sobre la cobertura de gespa, actualment envellida i deteriorada, i es planteja una cobertura de prat en la totalitat dels parterres. El nou mobiliari urbà inclourà bancs de fusta i de formigó disposats de manera que fomentin l’estada i la comoditat. A més a més, també s’ha dissenyat una nova àrea de jocs infantils, amb bancs i una font, i una àrea per a gossos. També els veïns van demanar l’arranjament de les tanques de les pistes de petanca, que els acabaments dels parterres tinguin les cantonades rodones.