La remuntada de la Penya al Nou Congost, a tocar (95-91)

0
    38

De patir una derrota molt dolorosa al Nou Congost contra el BAXI Manresa, a tenir a tocar una remuntada històrica al derbi contra el conjunt de Pedro Martínez.

Aquest va ser el guió de partit que va viure el Joventut a la capital del Bages. Amb el 16-0 inicial a l’infern manresà, cap aficionat verd-i-negre podia arribar a preveure que la Penya arribaria a escurçar la diferència a només 2 punts de distància als darrers segons, i amb el lideratge ‘in crescendo’ d’Andrés Feliz i Ante Tomic, amb 28 i 20 punts, respectivament.

El partit al Nou Congost va arrencar amb desencert absolut per part del Joventut. Chima Moneke va liderar el primer atac manresà i Thomasson va augmentar la distància local (4-0). Desencert verd-i-negre horrible durant els primers cinc minuts d’enfrontament. Gens encertat Pau Ribas al tir exterior i parcial 16-0 del BAXI Manresa.

Les pèrdues del conjunt de Carles Duran i el constant bombardeig de l’equip de Pedro Martínez ho va aconseguir trencar momentàniament Derek Willis amb la primera cistella de la Penya (16-3). Tot i això, el Manresa va mantenir el seu ritme i ofegava tots els atacs verd-i-negres (19-5).

El Manresa es va contagiar de les pèrdues del Joventut al segon quart, i les recuperacions verd-i-negres es van començar a traduir en una millora al marcador (31-20). La Penya aconseguia apropar-se a una diferència a prop del llindar dels deu punts.

La reacció i inici de la represa del Joventut no va poder ser millor. Parcial 0-5 verd-i-negre i diferència que tornava a reduir-se (49-39). Els manresans, però, van tornar a estirar el seu marge gràcies a l’encert en el triple (45-27).

A la represa, el ritme del Manresa no va ser tant intens i Ante Tomic va liderar amb força l’equip badaloní. Amb Parra i Tomic, un 2+1 del croat va permetre els de Duran posar-se a 8 punts (53-45).

El poc encert en el triple del Joventut va ser un factor fonamental, amb els verd-i-negres sempre a remolc i aprofitant el Manresa aquesta gran virtut que el mantenia amb un marge considerable (62-51).

Al darrer període va arribar la gran reacció de la Penya liderada per un immens Andrés Feliz. El base dominicà va anotar 17 punts a l’últim quart (28 totals) i va ser a punt de signar una remuntada espectacular.

Del 87-75 a 3 minuts per acabar al 89-87 a 23 segons, Feliz va ser un malson pel Manresa Al final, Thomasson, des de la personal, i el Manresa van confirmar la victòria local (95-91). Justa derrota del Joventut en una pista molt complicada, però enorme reacció final verd-i-negra.

La Penya es manté entre les quatre primeres posicions i aquest dijous visita la pista del San Pablo Burgos.