La restauració de Badalona es posa mans a l’obra per fer pinya i guanyar musculatura

  0
  forquilla.jpg

  15/11/2017 – Una vintena d'establiments es constitueixen en l'associació Forquilla Badalona, una plataforma que ja porta uns anys impulsant accions en l'àmbit hostaler.

  Gastronomia catalana, pakistanesa, mexicana; mar, muntanya, vermuts, copes; dolç, salat, tapes, entrepans, plats i postres…cuina badalonina, en resum, és el que vol potenciar Forquilla Badalona, un grup de restauradors locals que des de fa anys duen a terme plegats iniciatives per donar-se a conèixer, i que ara s'han constituït en associació.

   

  Es tracta d'una vintena de socis, establiments de diferents tipus i amb ofertes molt variades, que tenen l'objectiu comú d'enfortir el sector hostaler a Badalona i aconseguir poder de promoció i de decisió en les qüestions de ciutat que els afecten. “Portem anys fent col·laboracions i iniciatives, més com un grup de col·legues, però no ser una entitat és un obstacle per participar en qüestions més oficials i serioses”, explica un dels membres de Forquilla, Edgar Sánchez.

   

  Per això s'han posat mans a l'obra i han engegat els tràmits per ser una associació de ple dret que, a partir d'ara, buscarà créixer i enfortir la seva base social. Pel moment són 22 restauradors que esperen arribar a ser prop d'una cinquantena el proper any. “L'objectiu és consolidar-nos i ser un número suficientment representatiu de la restauració local, per poder tenir pes, veu i vot com a entitat”.

   

  Des de Forquilla consideren que els restaurants locals estan horfes de promoció i que el Gremi d'Hosteleria ha passat a ser més una gestoria que cap altra cosa. Per això volen fer una aposta forta per la difusió, amb l'Ajuntament, l'Oficina de Turisme i altres institucions, col·laborar en temes de ciutat. “Volem que la ciutadania tingui clara l'oferta de qualitat de la qual disposa a Badalona, que no marxi. I que les persones de les localitats de l'entorn sapiguen el que hi ha a la ciutat”.

   

  Com en anys anteriors, Forquilla ja comença a preparar un llibre de receptes per a Sant Jordi, amb la participació dels restaurants socis, que proposen un dels seus plats estrella.