La Sala Josep Uclés acull “Wei Xiaorong. Pintura xinesa contemporània”

  0

  Ahir 6 de juny, la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme va presentar una exposició del pintor xinès “Wei Xiaorong. Pintura xinesa contemporània”.

  La mostra estarà disponible fins al 28 de juliol i té com a objectiu preservar la gran tradició xinesa i, alhora, aportar noves maneres expressives.

  Wei Xiaorong

  Va néixer el 1957 a Fuzhou, a la província de Fujian i va finalitzar els estudis de pintura tradicional xinesa a l’Acadèmia de Belles Arts de la Xina el 1981, on va començar a treballar com a professor el 1986. Ha estat el primer acadèmic a establir els principis de la pintura tradicional xinesa. En l’actualitat, és professor i tutor de doctorat i màster a l’Acadèmia de Belles Arts de la Xina.

  L’artista és un dels pintors més prestigiosos de la pintura lineal xinesa i l’obra de la qual combina una simbiosi entre cal·ligrafia i pintura amb la tradició pictòrica del país asiàtic.

  És per això que l’exposició es presenta com una oportunitat per entendre aquesta simbiosi i apropar aquest tipus d’art als veïns i veïnes de Badalona.

  L’Ajuntament de Badalona, la Universitat de Barcelona i la Fundació Institut Confuci de Barcelona són els col·laboradors de l’exhibició d’aquesta mostra.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí