La seguretat ciutadana, principal preocupació dels badalonins

  0

  1.101 veïns i veïnes de Badalona van contestar per telèfon a l’enquesta sobre Serveis Municipals del 2019 que es va realitzar des del 15 d’octubre fins al 4 de novembre de l’empresa Opinòmetre i els resultats han revelat un empitjorament de la satisfacció de la ciutadania envers la ciutat.

  Un 53% de badalonins/es consideren que Badalona ha empitjorat en els darrers 2 anys, mentre que al 2018 aquesta opinió la defensava un 34,8%. Un augment significatiu que es complementa amb els principals problemes de la ciutat, segons els enquestats: la seguretat, la neteja, l’incivisme i els problemes de convivència. Aquí és important destacar un notable creixement de mencions a la seguretat ciutadana respecte de l’any anterior: la seguretat ciutadana, l’incivisme i els problemes de convivència sumen un 46,9%, suposant la primera un 34,9%. En la darrera enquesta, de l’abril del 2018, aquest tema preocupava un 24,1% dels enquestats.

  Respecte les expectatives de futur de la ciutat, els resultats mostren una creixent percepció d’incertesa: només un 20,9% de persones pensen que la situació millorarà front a un 23,6% que pensen que empitjorarà i un 26,3% que no fa cap tipus de pronòstic.

  Per altra banda, un dels projectes impulsats per l’Ajuntament i, en aquest cas, per la Generalitat, que està valorat amb una nota 7,44 per la ciutadania és la construcció de la  calçada lateral de l’autopista C-31 al barri de Sant Crist. Aquest encapçala la llista de projectes impulsats millor valorats i coneguts, amb prop d’un 60%, seguit de la xarxa de carril bicis entre Sant Adrià de Besòs i Montgat i la pacificació de Francesc Layret.

  ERC Avancem-MES denuncia l’opacitat per part del Govern local 

  El grup republicà ha emès un comunicat avui pel matí on denuncia l’opacitat del govern respecte al baròmetre: “l’encàrrec de realitzar un nou baròmetre així com els resultats de l’enquesta van passar desapercebuts per part dels grups municipals de l’oposició de Badalona així com dels mitjans de comunicació locals”, diu el comunicat.

  El portaveu del grup republicà, l’Alex Montornès, ha qualificat l’opacitat del govern del PSC com una falta total d’honestadat i del mínim fair-play democràtic afirmant que “és un fet greu que el govern socialista i dels comuns amagui informació a la ciutadania mentre que la distreu amb grans actes comunicatius com la campanya Estimem Badalona o la de Hola Nadal” i ha afegit que “aquest tacticisme constant no ajuda a construir les confiances entre les forces d’esquerres i de progrés que permetin acords amplis per treure Badalona de l’atzucac en que es troba”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí