La sort per fi els somriu (70-69)

0
    29

11/01/2015 – El Prat trenca una mala dinàmica de sis derrotes consecutives emportant-se un final a cara o creu contra el Planasa Navarra.

El Planasa irrompia amb força al Joan Busquets, amb un parcial inicial de 2 a 9 completat per Joaquín Bonhome amb un 2+1 (2-9). Els navarresos demostraven tenir les idees clares des del principi i es distanciaven gràcies a l’encert exterior de Pablo Almazán (4-12).

El Prat iniciaria la seva remuntada amb un triple de Roger Vilanova i explotant el talent ofensiu de Zoran Nikolic al pal baix. Les prestacions del pivot montenegrí retallaven la renda visitant (11-16) i dirigits per Agustí Sans, el conjunt d’Agustí Julbe aconseguia un parcial de 8 a 0 que capgirava el marcador.

José Nogués anotava de tres per situar al CB Prat per davant en el darrer tram del període (19-16). Els locals havien apujat el to defensiu, fet que dificultava els atacs d’un Planasa força bloquejat i que tampoc treia avantatges dels canvis en defensa. Amb els visitants desorientats, el vinculat de la Penya gaudiria de la darrera possessió del primer quart, però una pèrdua en el servei de banda permetia la recuperació i la cistella fàcil de Pablo Almazán (19-18).

Ja al segon període, el rol de líder a les files potablaves l’assoliria Gerard Gomila, aportant als dos cantons de la pista. L’aler anotava una suspensió i dos triples consecutius que disparaven l’avantatge pratenc fins al 28 a 20, forçant el temps mort de Sergio Lamúa a sis minuts pel descans (28-20).

El Planasa Navarra patia per anotar des de l’exterior i, tancant el rebot defensiu, el Prat podia córrer al contraatac amb Gomila com a principal ariet. El jugador format a la Penya creuava tota la pista amb l’esfèrica a les mans, girava sobre si mateix i completava una estètica penetració que situava als locals deu punts per sobre (30-20).

La mala punteria, les personals en atac i les violacions seguien castigant al Planasa. Per part local, el vinculat Sergi Costa no eludia la responsabilitat i anotava de tres per eixamplar una mica més l’avantatge potablava (33-22).

Llavors, el canell d’Almazán apareixia per esperonar als seus, però la velocitat de Piru Ros i Sergi Costa en l’un contra un obligava als verds a demanar un nou temps mort (37-25). A la mitja part, el CB Prat encara conservava una renda notable (38-28), aprofitant-se del desencert general del rival.

Per començar el tercer quart, l’encert exterior del Planasa Navarra patia un increment considerable i els verds sumaven un 4 a 10 de sortida amb triples d’Almazán i Ivan García (42-38). El Prat anava fent la goma amb les accions individuals de Piru Ros (50-41), però la defensa visitant s’estava mostrant molt més eficaç a l’hora de tancar les posicions interiors.

El bonus de faltes, sumat a la pressió visitant i a la manca d’idees en atac comprimiria moltíssim el marcador al final del tercer període (50-49). S’obria un nou context de partit pel Prat, amb els fantasmes de les remuntades sofertes en el passat ben presents en la memòria dels jugadors d’Agustí Julbe.

En una bona continuació de Portález, el Planasa Navarra se situava de nou per davant després de molts minuts (50-51), però en els instants de més crisi pratenca, Nikolic, Gomila i Costa aprofitaven una bona reacció defensiva de l’equip per tornar a una petita renda de cinc punts (56-51).

Tot i un nou triple de Nogués, els visitants no deixaven que el Prat s’escapés i Bonhome responia amb la mateixa moneda a l’altre cantó del camp (59-56). Servera ajustava encara més el resultat (59-58) i Piru Ros tirava de talent per transformar un 2+1 en un instant decisiu (62-58).

Nou punts consecutius de Pablo Almazán semblaven dinamitar tota la feina feta pel Prat durant els 40 minuts de partit (63-68), però l’experiència de Roger Vilanova i Piru Ros faria acte de presència per solucionar la papereta. En un final d’infart, Ros es convertia en l’heroi del duel amb un triple llunyà i dos tirs lliures que tornaven l’avantatge als locals després d’una pèrdua navarresa (70-69). El Planasa errava l’últim tir a la desesperada, confirmar la victòria potablava.

El vinculat del FIATC Joventut trenca una mala ratxa de sis derrotes seguides. Avui, Zoran Nikolic ha estat el millor amb 12 punts, 5 rebots i 15 de valoració. Gomila ha anotat 12 punts i Piru Ros 11. El vinculat Sergi Costa ha disputat 15 minuts, acabant amb 7 punts i 9 de valoració. Amb aquest resultat el CB Prat surt del descens. És penúltim amb un balanç de 4/12.

Fitxa tècnica:

CB Prat Joventut (66): Vilanova (5), Ros (11), Iriarte (-), Serrano (9), Sans (5), Nogués (8), Gomila (12), Guallar (1), Costa (7) i Nikolic (5).

Planasa Navarra (66): Ortega (-), Bonhome (8), Portález (4), Almazán (18), Garcia (13), Schreiber (7), Servera (14), Calvo (-), Bordignon (-) i Romero (5).

Parcials: 19-18 / 19-10 / 24-25 / 21-13

Rebots: Nogués (8) / Almazán (6)

Assistències: Vilanova i Ros (3) / Almazán (2)

Incidències: partit corresponent a la dissetena jornada de la LEB Or, disputat al pavelló Joan Busquets.