La tradició escènica torna per Nadal

  0

  Setmanes d’assaig i de preparació. Memorització de diàlegs. Pràctica d’escenificació. Xerrades actor-director. Interiorització del paper. Comprensió del personatge.

  Podríem descriure encara més tot el treball que comporta representar una obra de teatre, però el que està clar és que portar a escena una obra com Pastorets, tot i ser tot un clàssic, no és gens fàcil.

  Els assajos són per la nit i la humil sala del Círcol, que es on té lloc l’escenificació, es troba il·luminada molt tènuement, el just perquè els actors i actrius se sentin còmodes en l’assaig. Les butaques blanques del públic es troben en la seva majoria buides, només algunes persones han acudit a aquest assaig, que és un dels últims abans de la gran estrena del 15 de desembre.

  L’argument de l’obra segur que ja el coneixeu: s’acaba d’anunciar l’arribada de Jesús, el fill de Déu engendrat per Maria i cuidat també per Josep. Els Pastors corren a adorar l’Infant Diví. Entre ells es troben Lluquet i Rovelló que es topen amb el dimoni, qui vol evitar a tota costa l’adveniment de Jesús.

  Avui és el torn de les fúries de l’infern, que es troben assajant un dels passatges. Els diàlegs són forts i contundents i la veu de les noies, la majoria, i d’alguns dels nois, arriben a tots els racons de la sala. “Normalment aquesta sala, tot i que sembli petita,
  se sol omplir el dia de l’estrena”, li comenta a aquest Diari una dels assistents a l’assaig. Mentrestant, la gent fora aprofita per sopar al Círcol, creant així dos espais totalment diferents que convergeixen en un mateix edifici.

  Els Pastorets de El Círcol és l’obra magna de l’entitat de gran reconeixement i seguiment. Una representació en què tothom s’involucra perquè sigui ja un clàssic ineludible a la nostra ciutat i es representarà cada cap de setmana fins el dissabte 4 de gener, a les 18h.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí