La U18 paga cares les seves concessions (73-75)

0
    29

29/07/2015 – Un parcial de 2 a 14 encaixat durant els darrers minuts del matx contra Letònia deixa sense opcions al bloc de Luis Guil.

Buscant una bona posició per gaudir d’una ronda de quarts més assequible, la selecció espanyola U18 encarava el darrer partit de la segona fase de l’Eurobasket disposada a ampliar les rotacions.

Amb la classificació pels quarts assegurada, Luis Guil buscaria ampliar el protagonisme dels menys habituals, tot i que finalment hauria de tornar a confiar en els seus homes importants.

Letònia acusaria el seu fluix inici de partit (3/16 en tirs durant el primer quart) i de seguida es veuria per sota en el marcador. Per part d’Espanya, Santi Yusta anotaria 11 dels 14 primers punts de la U18 (14-8), mentre que Óscar Amo oferiria bones prestacions interiors als dos cantons de la pista (20-10).

Després d’un primer quart plàcid, Espanya gaudiria d’una màxima renda de 12 punts gràcies a una bomba anotada per Jonathan Barreiro (22-10). Amb tot de cara, de sobte el bloc de Luis Guil començaria a perdre velocitat ofensiva. La defensa de Letònia faria un pas endavant, fet que permetria als bàltics completar un parcial de 6 a 16 que tornaria a iniciar el partit (28-26).

Ni el temps mort demanat per Guil aconseguiria fer reaccionar als seus jugadors, els quals es mostrarien massa precipitats per resoldre les possessions amb accions individuals.

Tot seguit, un triple d’Eduards Hazners situaria per davant a Letònia (34-35), situació que s’acabaria mantenint al descans (40-42), després d’u parcial de 20 a 32 durant el segon quart.

Després del descans, el partit hauria d’estar aturat durant diversos minuts a causa d’una avaria en la il·luminació del Nea Ionia Hall. Amb la pilota novament en joc, la igualtat en el marcador es mantindria fins que la potència física d’Óscar Amo començaria a fer acte de presència.

Ajudat per Santi Yusta, el pivot del FIATC Joventut aconseguiria obrir una nova escletxa d’avantatge favorable a Espanya (62-54). Durant gairebé tot el darrer parcial, el bloc de Luis Guil podria mantenir una renda de seguretat, aprofitant la nul·la amenaça exterior de Letònia.

Yusta (19 punts) continuaria exhibint el seu repertori tècnic (71-61), fins que diversos triples consecutius anotats pel bloc bàltic situarien la por al cos a la U18 (73-75). Letònia passaria a dominar el marcador a 45 segons pel final, després d’un parcial de 2 a 14 que seria impossible de corregir per part d’Espanya.

De la forma més sorprenent, la selecció de Luis Guil sumaria la seva segona derrota del campionat, cedint quan tenia al rival quasi sentenciat (73-75). Aquest resultat fa que la U18 tanqui la segona fase de l’Eurobasket de Volos en tercer lloc (3/2). Avui al vespre, Espanya coneixerà el seu rival pels quarts de final.

Xabi López: 4 punts (2/4 en tirs), 6 rebots, 3 assistències i 2 recuperacions en 22 minuts a pista.

Óscar Amo: 10 punts (4/6 en tirs), 8 rebots, 1 assistència, 1 recuperació i 1 tap en 15 minuts a pista.