La UB Llefià, amb peu i mig a Copa Catalunya

0
    51
    Isma Guerrero, MVP del derbi

Dues pròrrogues i dues hores i mitja. Això és el que va necessitar el derbi badaloní, entre Badalonès i Llefià, per decidir el seu desenllaç, i deixar a l’equip de David Viñas a les portes de l’ascens a Copa Catalunya.

El partit va tenir tots els ingredients necessaris. El pavelló de la Plana va presentar un ple a vessar, amb l’afició de tots dos equips repartida per tota la graderia. Tots dos equips van mostrar nervis, donada la transcendència d’aquest matx. Aquesta tensió va provocar que tots dos equips mostressin molt poc encert de cara a cistella. El primer equip a fer un pas endavant va ser el Llefià, dominant el joc interior amb Isma Guerreo i la feina del veterà, Marcos Morales. Els Dimonis no trobaven l’encert, malgrat els triples d’Uri Morenio i Noé Albert. Els visitants marxaven al descans amb un +10 (24-34).

Després de passar per vestidors, vuit punts, gairebé consecutius, de Noé Albert, posaven als locals dins del partit. Poc abans de la finalització del tercer quart va arribar el primer empat (41-41). A l’inici del darrer quart semblava que el Llefià marcava diferències (41-48), però un parcial d’11 a 3 posava pel davant a Badalonés (52-51). Albert va gaudir de dos tirs lliures per donar la victòria al seu equip, anotant només un per portar el partit a la primera pròrroga. Roger Marcos i Ferran Crisol, per part local, Aleix Rubio i Edgar Fernández, per part visi tant, van portar el partit a una segona pròrroga (62-62). En aquest segon període extra va aparèixer la veterania i la classe de Marcos Morales. El Bicho va ser clau per establir diferències al marcador. L’encert en els tirs lliures va donar definitivament la victòria als de David Viñas. Amb aquest triomf, el Llefià depèn de si mateix per assolir el campionat de lliga i la plaça d’ascens a Copa Catalunya. Aquest dissabte rebran al seu poliesportiu la visita del Sant Nicolau. Badalonès haurà de guanyar a Santa Coloma i esperar.