La ubicació provisional del nou institut de Canyadó serà el parc de Ca l’Arnús

  0
  58
  IMG_2154_0.jpg

  02/02/2018 – Els barracons no aniran finalment a la Jumberca, sinó davant de l'actual escola Lola Anglada.

  A poc a poc, el futur del nou institut del barri de Canyadó es va coneixent. Com a mínim el seu futur més immediat. Si fins ara es donava per fet que la ubicació provisional dels barracons per al nou centre seria la Jumberca, l'emplaçament final serà un altre. Concretament a l'altra banda de la riera Canyadó.

   

  Els mòduls on el proper curs els alumnes d'ESO podran fer classe aniran al parc de Ca l'Arnús, davant de l'actual i nova escola Lola Anglada. Ajuntament i Ensenyament han decidit impulsar aquest canvi perquè la Generalitat no acabava de veure clar l'emplaçament al sòl de l'antiga Jumberca, que, a més encara conserva restes de contaminació industrial, encara que no molt agressives.

   

  D'altra banda, ser al parc afavorirà el desenvolupament i tranquil·litat dels estudiants, que no hauran de conviure amb les obres que hi hagi al solar annex, ja que s'hi construiran pisos. Aquest és el gran avantatge que veuen els pares i mares de l'institut, que a dia d'avui compta amb una seixantena d'estudians, que fan classe a l'escola Lola Anglada.

   

  L'AMPA està contenta amb el canvi però temen que aquesta nova ubicació dilati en el temps la reforma de l'antic edifici on s'ha d'acabar instal·lant l'institut. D'ara en endavant, reafirmen, comencen a lluitar per estar-hi el menor temps possible.

   

  La instal·lació de barracons haurà d'estar enllestida aquest estiu, perquè els alumnes puguin començar el proper curs, quan se sumaran uns seixanta estudiants més. El que no hi haurà mentre l'institut estigui en barracons és Batxillerat.

   

  En qualsevol cas, recordem que aquest pas és provisional, ja que la seu definitiva haurà de ser l'antic Lola Anglada, un cop pugui ser reformat i habilitat com a nou institut. L'objectiu, recordem, és que el nou centre tingui tres línies d'ESO i dues de Batxillerat.