Unitats d’Expertesa Clínica a l’Hospital Germans Trias i l’Institut Guttmann

  0
  77

  La Unitat d’Atenció Integral de Malalties Minoritàries Neuromusculars de l’Hospital Germans Trias i l’Hospital de Neurorehabilitació Institut Guttmann ha estat designada Unitat d’Expertesa Clínica (UEC) en malalties minoritàries neuromusculars i es consolida, així, com un referent per a l’atenció en aquest camp. Aquesta àrea d’expertesa inclou el diagnòstic i tractament de les malalties musculars, les malalties del nervi perifèric, els defectes de la unió neuromuscular, les malalties de la neurona motora i altres malalties neuromusculars. La designació d’Unitat d’Expertesa Clínica reconeix l’aliança entre les dues institucions per sumar coneixement i recursos, així com les sinèrgies entre professionals.

  Dins de la seva cartera de serveis, la Unitat d’Atenció Integral de Malalties Minoritàries Neuromusculars de Germans Trias i Guttmann ofereix als pacients una consulta multidisciplinària en malalties de neurona motora (Esclerosi Lateral Amiotròfica) i neuromusculars. Proporciona una atenció integral i holística  i permet que tots els especialistes, tan mèdics com no mèdics, visitin el pacient el mateix dia i en un únic espai. Els professionals de la Unitat es reuneixen abans de cada visita per treballar de manera coordinada cada un dels casos i poder donar una resposta global per a les necessitats específiques de cada usuari.

  La Unitat i els seus professionals, més enllà de la clínica, treballen en diverses línies de recerca al Campus Can Ruti amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement d’aquestes famílies de malalties. Investiguen per poder millorar el diagnòstic i la gestió de les necessitats dels pacients, així com per trobar tractaments.

  Des de la seva posada en marxa el 2017, la Unitat ha atès una mitjana anual de més de 1.000 pacients adults. L’equip està format per professionals de Germans Trias de diferents especialitats entre les quals destaquen Neurologia, Pneumologia, Nutrició i dietètica, Rehabilitació, Cardiologia i Otorinolaringologia,  i per especialistes de Rehabilitació, Psicologia, Fisioteràpia, Teràpia ocupacional, l’EASE (Equip d’Avaluació i Suport Especialitzat) i d’altres de l’Institut Guttmann. Tots ells, coordinats per Alicia Martínez Piñeiro, neuròloga de Germans Trias, Eulàlia Bertran, metgessa rehabilitadora de l’Institut Guttmann, i per la infermera gestora de casos Victòria Vílchez.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí