La vacuna Ruti contra la COVID és la primera autoritzada a nivell espanyol per un assaig internacional

  0
  52

  La vacuna RUTI contra la Covid-19 , desenvolupada per un investigador de l’Hospital Germans Trias i Pujol i fabricada per la farmacèutica Archivel Farma, és la primera espanyola a rebre l’autorització per a realitzar un assaig clínic internacional, que es durà a terme a l’Argentina.

  Tal com ha informat la companyia, la vacuna, inicialment dissenyada contra la tuberculosi, es preveu eficaç també contra altres infeccions víriques com el coronavirus, per la qual cosa ha rebut l’aprovació de l’Administració Nacional de Medicaments, Aliments i Tecnologia Mèdica (ANMAT) de l’Argentina per a realitzar un assaig clínic.

  La vacuna havia estat dissenyada inicialment contra la tuberculosi

  Es tracta d’un estudi de doble-cec amb placebo, de nou mesos de durada, per a avaluar l’eficàcia de la vacuna RUTI en la prevenció de la infecció i la disminució de la mortalitat per SARS-CoV-2 en el personal sanitari.

  La vacuna ha estat desenvolupada pel doctor Pere-Joan Cardona, del Servei de Microbiologia de Can Ruti, i es basa en la denominada “immunitat innata entrenada”, és a dir, a estimular a través de la vacuna la immunitat del cos i “dotar-la de memòria” per a generar una millor i més ràpida resposta a l’exposició del virus.

  De mostrar-se eficaç, RUTI podria convertir-se en la base de vacunes antivíriques d’ampli espectre gràcies al seu mecanisme alternatiu a la generació d’anticossos que produeix la vacunació clàssica.

  De fet, aquesta nova opció terapèutica podria emprar-se a més com a primer recurs en cas d’epidèmies provocades per virus nous o en mutacions de virus pandèmics que fan que les vacunes existents perdin la seva eficàcia inicial.

  També podria aplicar-se com a reforç en poblacions que no responen amb eficàcia a les vacunes específiques o com a complement de vacunes que generen anticossos, per exemple les desenvolupades concretament per a la Covid-19.

  A Espanya, segons l’empresa, la vacuna també podria ser provada pròximament en un assaig clínic molt semblant de la mà del Institut Germans Trias i Pujol (IGTP).

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí