La xifra d’aturats a Badalona disminueix fins a nivells de 2011

    0

    04/09/2013 – El mes d'agost és el tercer consecutiu en que la desocupació disminueix a la ciutat; 327 veïns i veïnes més han trobat feina i la xifra d'aturats baixa fins les 22.207 persones.

    L’estiu se’n va però deixa al mercat laboral badaloní bones notícies. Les xifres de desocupació a nivell local han tornat a disminuir, fins les 22.207 persones, després que el mes d’agost un total de 327 veïns i veïnes hagin trobat feina. Es tracta del tercer descens consecutiu i, aquesta darrera estadística, s’oposa, de forma positiva, a la dinàmica general de Catalunya, que ha experimentat un increment -1.229 persones- degut a la finalització de la temporada estival. Analitzades en perspectiva, les dades que coneixíem ahir no deixen de desprendre cert optimisme. I és que ens hem de remuntar dos anys enrere per trobar una xifra total de desocupats inferior als 22.207. En comparació amb l’agost de 2012, per exemple, hi ha 814 aturats menys a la ciutat, el que suposa un descens interanual del 3,5%. Caldrà esperar a les estadístiques dels propers mesos, no obstant, per poder afirmar que existeix una millora real en l’àmbit laboral o només es tracta d’una millora circumstancial.

     

    Dades favorables també per a les les localitats. Santa Coloma ha experimentat un descens de 168 aturats; la xifra total de desocupació baixa fins les 12.491 persones. En comparació amb l’agost de 2012, hi ha 658 ciutadans i ciutadanes més amb feina enguany, un augment de l’ocupació de prop del 5%. Sant Adrià també s’ha vist beneficiada pel mes d’agost i 84 veïns i veïnes han trobat aconseguit un treball. La desocupació total baixa fins les 3.636 persones, 64 parats menys que justament fa un any.