La Zona de Baixes Emissions entrarà en vigor aquest 2020

  0

  Una de les mesures més rellevants per reduir la contaminació atmosfèrica impulsades per l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració dels altres municipis implicats, és la zona de baixes emissions de l’àmbit Rondes de Barcelona (ZBE Rondes de Barcelona), en
  la qual es restringeix la circulació dels vehicles més contaminants per preservar la qualitat
  de l’aire, com en moltes metròpolis europees.

  Des de l’1 de gener de 2020, per vetllar per la salut de la ciutadania i millorar la qualitat de l’aire, es restringeix la circulació permanentment per la ZBE Rondes de Barcelona, de dilluns a divendres laborables, entre les 7.00 i les 20.00h, als vehicles que no els correspon etiqueta ambiental de la DGT (Zero, Eco, C i B). La mesura afecta tant els vehicles de l’Estat com els estrangers.

  L’AMB recorda que sí que es podrà circular per les rondes, ja que aquestes vies queden excloses de la restricció. Però cal tenir present que, des de les rondes, els vehicles que no els correspon etiqueta ambiental de la DGT no podran accedir a la ZBE Rondes de Barcelona ni circular-hi per l’interior. Tindran un any de moratòria les furgonetes (N1), els camions (N2, N3) i els autobusos (M2, M3). La ZBE Rondes BCN inclou Barcelona (excepte la Zona Franca industrial i Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes), Sant Adrià de Besòs i l’Hospitalet de Llobregat, i part d’Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

  Una de les zones de baixes emissions més grans d’europa i 20 vegades més gran que madrid central
  La ZBE Rondes de Barcelona és una de les zones de baixes emissions més grans de tot Europa, amb una extensió total de 95 km2 , i afecta cinc municipis metropolitans (Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat). La ZBE Rondes BCN és 20 vegades més gran que Madrid Central.

  La web informativa i de Registre metropolità zbe.barcelona és on es podran tramitar les autoritzacions. A banda d’oferir tota la informació sobre la ZBE Rondes BCN, aquesta és la plataforma tecnològica on els ciutadans amb vehicles que no els correspongui etiqueta ambiental de la DGT, i els que tenen vehicles estrangers, s’han d’inscriure i, posteriorment, podran sol·licitar i tramitar les seves autoritzacions per poder accedir i circular dins la ZBE Rondes BCN.

  Vehicles autoritzats i excepcions del registre metropolità
  El reglament determina 5 tipologies d’excepcions i autoritzacions:
  – Vehicles dedicats al transport
  de persones amb mobilitat reduïda (VPMR).
  – Vehicles de serveis.
  – Autoritzacions d’activitats temporals.
  – Vehicles estrangers.
  – Autoritzacions diàries.

   

  A banda de millorar el servei de Bus Metropolità, destaquem tres iniciatives de l’AMB per fomentar el transport públic.

  – Els qui es desfacin del cotxe privat, obtindran la T-verda metropolitana, que actualment
  és una targeta física específica (com els altres títols) i que més endavant s’integrarà en la
  T-mobilitat.
  – Per als que no puguin desprendre’s del seu vehicle, hi ha l’opció del park & ride, que
  facilita, a través de l’app P+R, la intermodalitat entre vehicle privat i transport públic.
  – D’altra banda, la tarifa metropolitana abarateix l’ús del transport públic.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí