La zona de l’Unicaja pot amb la Penya (64 a 61)

0
    33

04/01/2014
    El recurs tàctic dels malaguenys ha capgirat el marcador a l'últim quart i ara la Penya ha de guanyar al barça (18h) si vol ser a les semifinals

El júnior de la Penya ha acabat cedint contra l'Unicaja per 64 a 61 a la 2a jornada del Torneig Internacional d'Hospitalet, el NIJT.

Verd-i-negres i malaguenys han competit durant 40 minuts en un partit tant disputat com físic, que s'ha acabat resolent al tram final. A falta de 2 minuts, el marcador reflectia l'empat a 55, però era l'Unicaja el que portava la iniciativa del joc, gràcies a una defensa zonal que ofegava la Penya.

De fet, gràcies a aquest recurs tàctic, els andalusos han aconseguit refer-se quan pitjor ho passaven (44 a 52 min 33).

Abans, la Penya havia anat gairebé sempre per davant en el marcador. Mantenint la solidesa defensiva que va mostrar ahir contra el Bamberg, quan aconseguir recuperar pilotes en 1a línia de apssada, o encadenava 2 atacs amb encert exterior, marxava en el marcador.

Així, 2 triples seguits d'Àlvaro Reyes al final del 1r període han permès a la Penya tancar el quart amb avantatge (9 a 18).

Tot i això, de la mateixa manera que ha acabat passant al 3r quart, l'Unicaja ha estat l'equip que ha jugat millor els principis de quart. Amb molta més intensitat, ha etzibat un 10 a 0 que ha tornat a equilibrar les coses.
    Només el bon saber fer de Costa ha fet que els d'Àlex Garcia marxessin per davant al marcador abans d'anar als vestidors (29 a 32).

A la represa el joc s'ha tornat a travar. La 1a cistella no ha arribat fins al minut 3 de joc, i de la mateixa manera que a la 1a part, els moments de rauxa de la Penya, són els que l'han permès mantenir-se per davant (41 a 48).

A l'inici de l'últim quart el Joventut ha aconseguit la màxima després de 2 minuts d'inspiració de Xabi López, però la zona de l'Unicaja ha canviat totalment el partit. La Penya circulava la pilota per l'exterior, sense ser una amenaça en el tir, ni trobar la manera d'anotar prop de l'anella. En canvi, a l'altre part del camp, Alonso s'ha carregat l'equip a l'esquena.

Així, amb el 55 a 55 a falta de 2 minuts, l'Unicaja ha sabut jugar millor. 5 punts de Jiménez han donat avantatge als malaguenys, que tot i el perillós intercanvi de triples, ha pogut ,mantenir fins el final. Elsm locals han donat la opció d'empatar el partit, però els 2 triples d'Iturria, el 2n des de més enllà del mig del camp, no han entrat.

Ara la Penya està obligada a guanyar al Barça aquesta tarda a les 18h si vol ser demà a les semifinals