L’Ademar s’emporta el derbi a l’Olímpic i el Badalonés suma una treballada victòria a La Plana

0
    25
    Maristes Ademar

Segon cap de setmana de competició a la lliga EBA i primera jornada amb dues victòries badalonines. El Maristes Ademar va sumar el seu primer triomf del curs davant un Joventut Badalona B que debutava (58-75). També celebració treballada del Badalonés a La Plana davant el Azulejos Moncayo CBZ (70-61).

Començant el resum a l’Olímpic, el conjunt de César Saura debutava en la categoria amb les baixes de Roger Martí i Kraag, ambdós en dinàmica de primer equip. Per la seva banda, Enric Nogales debutava amb la samarreta vermella de l’Ademar després de ser baixa al partit davant la Bisbal. El duel a la pista central del Palau Municipal d’Esports – disputat a porta tancada – va arrencar amb l’equip de Lluís García liderant el marcador (7-11), tot i que les defenses serien les protagonistes.

El millor quart verd-i-negre en tot el derbi arribaria al segon període, bombardejant el cèrcol del seu veí badaloní amb 21 punts, i amb Gerard Bosch, Jordi Rodríguez i Roger Almuni sota cistella liderant el filial de la Penya (28-24) abans del temps de descans.

Els registres dels vermels capgirarien el marcador a la represa i liderarien el partit gràcies a un parcial inicial de 0-6 (28-30) que tindria la seva resposta local amb un 9-2 que suposaria la màxima verd-i-negra abans de tornar a reaccionar els de Lluís García a l’intercanvi de cistelles i parcials del tercer quart (43-45). Al darrer quart, l’Ademar sorprendria la Penya amb 30 punts impossibles d’igualar per part del jove conjunt local (58-75).

Oriol Franch va ser el màxim anotador del partit amb 17 punts i jugador més ben valorat (19) gràcies als seus 2 rebots, 2 asisstències i 2 recuperacions. Amb 11 punts i 3 rebots va destacar Jordi Rodríguez al bàndol de la Penya B.

A La Plana, el Badalonés va tenir el canell des de la línia de 6,75 més en forma i al primer quart ja va aconseguir encistellar 5 triples (19-11) en un matx que semblava molt plàcid i gratificant. Però ni de bon tros va ser així. El conjunt aragonès va reforçar el seu atac i defensa interior i va començar a ficar-se en el partit de mica en mica (34-26).

A partir del tercer quart, l’encert exterior del conjunt de Saragossa va començar a anivellar el partit. Carlos Blasco va liderar el seu conjunt en el tir exterior i la diferència en el tercer període era de només dos punts (50-48). Un parcial final dels ‘dimonis’ els va mantenir al capdavant en el marcador.

David Carbonell, Aleix Haro i Dídac Torre van liderar els atacs badalonins durant aquest darrer quart, reforçant el joc interior perquè els visitants no tornessin a apropar-se al marcador. 70-61 final en un matx molt lluitat i treballat. Segona victòria en dos partits per al conjunt de Xavi Riera i líders del grup C-5.

Carbonell va ser el millor jugador del partit amb 20 punts, 6 rebots, 4 assistències i 26 de valoració.