L’agència ‘Método 3’ va espiar on vivia Garcia Albiol el 2010

  0
  albiol.jpg

  05/09/2013 – L'empresa de detectius l'hauria investigat per encàrrec de l'exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza, que ahir al vespre va dimitir de l'executiva del PSOE per no "perjudicar el partit".

  El cas d’espionatge de l’empresa Método 3 ha arribat a Badalona. Segons una informació publicada ahir per el diari El Periódico, l’exsecretari d'organització del PSC i actual diputat al Congrés José Zaragoza va encarregar el febrer de 2010 que l’agència espiés l’actual alcalde badaloní, Xavier Garcia Albiol, candidat del PP d’aleshores. L’objectiu, esbrinar si el polític vivia a Badalona o a Barcelona.

   

  Així queda reflectit en uns correus electrònics que la Policia Nacional ha trobat a l’ordinador de la que va ser directora de seguretat de l'agència de detectius, Elisenda Villena. Villena es dirigeix al compte [email protected], que estaria vinculat a l’exsecretari, amb l’assumpte “XGA” –les sigles del nom del batlle ‘popular’-, per explicar-li els avenços de les indagacions: “Con respecto al domicilio, las letras (M, N, O, P) corresponden a diferentes portales. Su portal es la letra M. En el buzón no sale su nombre, hay otros que te diré en un informito cuando acabe. Confirmado que vive ahí, por una vecina”. Al dia següent, Villena envia un nou correu expressant que no hi ha novetats sobre el cas, i Zaragoza contesta als pocs minuts amb un “ok”.

   

  Tot plegat girava entorn a la direcció d’una vivenda, situada en el barri de Les Corts, a la que l’alcalde Garcia Albiol es va traslladar temporalment a viure amb la seva família mentre buscava un altre pis a Badalona.

   

  Albiol va expressar ahir que tot plegat és més propi “d'una organització mafiosa” que d'un partit que governava Catalunya. “Em sorprèn que el PSC gasti els seus diners en aquestes pràctiques, que em semblen inadmissibles. El número dos d’un partit no es pot dedicar a posar espies als rivals polítics perquè els hi poden guanyar les eleccions”. El batlle va afirmar que els advocats del partit estan analitzant la situació i que s’emprendran mesures legals si hi ha base per fer-ho. Garcia Albiol va explicar, en forma d’anècdota, que un parell de matins, el 2010, quan vivia a Barcelona, els seus escortes van observar la presència d’investigadors i els van demanar que s’identifiquessin; els detectius privats van argumentar que seguien un cas d’adulteri.

   

  L'exsecretari del PSC José Zaragoza dimiteix de l'executiva del PSOE

  A darrera hora d’ahir al vespre, l’exsecretari Jose Zaragoza va presentar la dimissió temporal com a membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE, amb l’objectiu de “no perjudicar el partit”, tot i que mantindrà el seu escó de diputat. El principal assenyalat en els casos de Método 3 nega haver utilitzar “mai cap instrument il•legal com a mitjà per desenvolupar” la seva actuació política. Hores abans, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, havia reclamat al PSC mesures respecte de Zaragoza.

   

  Des del PSC badaloní asseguren no tenir coneixement d’aquest seguiment a Albiol. De fet, i al igual que els polítics d’altres formacions de la ciutat, no entenen perquè es va dur a terme una investigació així, quan molta gent de Badalona sabia que l’aleshores candidat ‘popular’ s’havia mudat de forma circumstancial a Barcelona.