L’Ajuntament amplia els recursos per controlar les radiacions a la ciutat

  0
  63
  Mesurador radiació.JPG

  24/04/2013 – El consistori est'a instal·lant nou estacions de monitoratge de radiacions de telefonia mòbil i banda ampla per controlar els nivells de radiació, que tothom podrà comprovar per Internet.

  L’Ajuntament de Badalona està instal·lant una xarxa de 9 estacions de monitoratge de radiacions de telefonia mòbil i banda ampla per conèixer l’abast que aquestes emissions tenen en el municipi. Aquestes instal·lacions se sumaran a les 2 que ja estan en funcionament des de fa uns anys.

   

  El nous mesuradors s’implanten a través del projecte LIFE de la Unió Europea, i en el marc del conveni que sobre aquest projecte té signat l’Ajuntament amb la Direcció General de Telecomunicacions i Tecnologies de la Generalitat de Catalunya.

   

  Les estacions de mesura s’estan instal·lant a equipaments públics distribuïts per tot el territori per tenir dades el més representatives possibles. Les mesures es poden consultar a través de la pàgina web https://governancaradioelectrica.gencat.cat/

   

  Dins del projecte europeu LIFE també es realitzarà una campanya de 30 mesures amb un equip portàtil per conèixer el nivell de camp electromagnètic de les bandes de freqüència de 100 kHz a 8 GHz. Aquestes mesures es realitzaran a escoles, instituts i centres de salut, entre d’altres, per tal d’obtenir informació més directa de llocs especialment sensibles per part de la població.

   

  La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, destaca que “un dels eixos principals d’aquest projecte és la difusió als ciutadans a través d’una pàgina web on es mostren tant els resultats de les mesures efectuades, com la legislació referent al tema i els principals informes científics que avaluen la possible relació entre exposició i salut”. La regidora ha afegit que “és especialment important fer mesures de forma contínua per tal de poder ampliar el coneixement dels camps electromagnètics i controlar que la legislació s’està complint en aquest àmbit tant sensible per a la ciutadania”.

   

  El projecte LIFE a Catalunya està desenvolupat conjuntament per la Direcció General de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, mitjançant el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, i la Direcció General de Qualitat Ambiental. El seu objectiu principal és coordinar les polítiques de la Generalitat de Catalunya en matèria de comunicacions electròniques i de medi ambient, pe tal de millorar l’accés de la ciutadania a les xarxes de comunicacions sense fil, i en particular a les seves activitats socioeconòmiques. És vol, d’aquesta manera, fomentar un desplegament ordenat, sostenible i respectuós amb les persones i amb el medi ambient, però procurant que la ciutadania obtingui el màxim benefici de la societat de la informació.