L’Ajuntament combat la plaga de la processionària del pi al Turó d’en Caritg

  0

  El departament de Gestió del Verd Urbà de l’Ajuntament de Badalona ha portat a terme a l’àrea del Turó d’en Caritg una sèrie de tractaments per a combatre la plaga de la processionària del pi que afecta totes les espècies de pi i de cedres.

  Per tractar d’eliminar o reduir aquesta plaga, s’han utilitzat mètodes fitosanitaris i tractaments químics autoritzats, sigui polvoritzant o amb endoteràpia vegetal, és a dir, injectant directament al tronc una solució química altament efectiva i amb un baix impacte mediambiental. També, amb la utilització d’un camió cistella, s’ha procedit a la retirada manual en alguns pins de bosses de l’eruga processionària.

  La setmana passada i en horari nocturn, s’ha fet el tractament de la pineda que hi ha al parc del Turó d’en Caritg, entorn de la comissaria de la Guàrdia Urbana, polvoritzant les capçades, troncs i sòls per evitar la disseminació d’erugues amb un tractament químic basat en piretroides, que són relativament biodegradables.

  Des de la tardor s’han tractat al voltant de 1.500 arbres amb atomitzador amb un insecticida biològic anomenat Bacillus Thuringiensis que actua per ingestió, tot atacant el tracte digestiu de les erugues quan encara es troben en estat larvari. També es van tractar 158 arbres amb endoteràpia vegetal, un mètode alternatiu, i molt eficaç, de lluita fitosanitària que consisteix en la injecció al tronc, i que es trasllada a la saba de l’arbre, d’una solució química que els protegeix d’aquesta plaga.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí