L’Ajuntament contracta un nou gerent per a Badalona Cultura

  0
  58
  _FAL6263.jpg

  03/11/2017 – Edu Pericas, exgerent de teatres com el Victoria o el Poliorama i productor teatral, liderarà l'empresa municipal d'àmbit cultural.

  Badalona tornarà a tenir una persona que s'encarregui de la gerència de l'empresa municipal de cultura. L'Ajuntament contractarà formalment un nou responsable després que la junta general de Badalona Cultura hagi aprovat aquest dimarts la proposta portada pel govern local. Es tracta d'Edu Pericas, reconegut productor teatral català que també va liderar la gestio de teatres com el Victoria i el Poliorama.

   

  El nom de Pericas ha arribat al Ple després d'un procés de selecció laboral que ha executat The Human Business, una empresa especialitzada en cercar perfils molt concrets. “No volíem que fos un pacte polític com havia estat anteriorent. És una fòrmula innovadora a través d'una empresa externa que coneix els canals més adients”, ha explicat la regidora de Cultura, Laia Sabater.

   

  L'empresa va elaborar un perfil a través de les peticions de l'Ajuntament, entre d'altres coses que fos una persona experimentada en la gestió cultural però també l'àmbit públic. A partir d'aquí, l'oferta es va publicar als espais oficials requerits, a més de moure-la a través de les xarxes del món cultural.

   

  “Arran de l'encàrrec van arribar 69 currículums, cosa que demostra que l'oferta va arribar a molta gent. És un nombre molt elevat per un perfil tan específic”, assenyala Sabater. Es van fer entrevistes i tot un procés de selecció del qual es van desprendre tres noms. Un d'ells, el d'Edu Pericas, ha estat el que el govern ha proposat a la junta, que ha acceptat la idea. Pericas cobrarà un sou d'uns 50.000 euros anuals, una xifra que, indica la regidora, ha de competir amb les del sector privat per poder assegurar un bon nivell de la gerència.