L’Ajuntament de Badalona atura la seva activitat i tanca instal·lacions municipals

  0
  101
  20171002_120903.jpg

  02/10/2017 – El govern ha decidit sumar-se al Manifest de la Taula per la Democràcia i donar suport a l’aturada d'aquest dimarts.

  L'Ajuntament de Badalona ha anunciat aquest dilluns que se suma al Manifest de la Taula per la Democràcia, una plataforma de la qual formen part sindicats i entitats socials i sobiranistes. La Taula ha convocat actes de protesta davant l'ús de la força per part dels cossos policials durant el referèndum, com ara una concentració aquest dilluns a migdia i una aturada de 24 hores aquest dimarts, dia 3.

   

  En aquest sentit, el govern local ha decidit secundar l'aturada i ha suspés tota l'agenda institucional de dimarts, a més d'anunciar que tancarà les instal·lacions municipals. Això sí, hi haurà uns serveis mínims que s'estan debaten aquest migdia amb els diferents sindicats representats a l'Ajuntament.

   

  També s'han d'acabar de definir les condicions laborals en les quals es fa aquesta aturada, ja que es tracta d'una 'aturada de país', segons fonts municipals, i no d'una vaga general habitual. En qualsevol cas, es tracta d'una crida a “tota la societat, patronals, empresaris i empresàries, sindicats, treballadors i treballadores, autònoms, entitats, institucions i tots i totes les ciutadanes de Catalunya”.

   

  Centenars de persones es concentren a la plaça de la Vila

   

  La concentració convocada per la Taula per la Democràcia aquest migdia a totes les places d'ajuntaments de Catalunya ha reunit a la plaça de la Vila de Badalona a centenars de persones de totes les edats. Càntics i pancartes han engalanat la plaça, on s'ha hagut de tallar el trànsit i on hi han estat presents membres de govern i oposició.

   

  Un nodrit grup d'estudiants de secundària, que s'han mobilitzat durant tot el matí a Badalona, han encapçalat els càntics.