L’Ajuntament de Badalona reparteix 5.000 cendrers individuals de platja 

  0
  73

  Els agents cívics recorreran el litoral facilitant cendrers als fumadors i les guinguetes de platja també col·laboren en el seu repartiment 

  Ha començat la campanya de l’Ajuntament de Badalona per a fer una crida al civisme i conscienciar a la ciutadania, i especialment a les persones fumadores, que no embrutin la platja amb el llançament a la sorra de burilles o puntes de cigarretes. Durant els pròxims dies es repartiran 5.000 cendrers individuals de platja per evitar que les burilles acabin a la sorra.  

  Els cendrers de plàstic tenen forma cònica perquè es clavin a la sorra i sigui més fàcil el seu ús i es poden aconseguir a totes les guinguetes de platja de Badalona. A més, els agents cívics recorreran les platges repartint els cendrers, recordant que s’ha de mantenir les platges netes, i també es distribuiran mitjançant l‘Oficina de Turisme de Badalona 

  La campanya l’han presentada l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, el regidor de l’Àrea d’Espais Públics, Jordi Subirana, la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, i el director de l’oficina La Casa Agency de Badalona, Daniel Loureiro, com a patrocinador. 

  La campanya vol reduir o eliminar la presència de residus com ara burilles o puntes de cigarretes a la sorra i preveu el repartiment de milers de cendrers per a les platges entre els usuaris d’aquest espai. Aquestes restes a la sorra, a més de l’impacte visual com a brutícia, també ocasionen greus perjudicis mediambientals. Segons els experts, cada burilla pot contaminar entre 8 i 10 litres d’aigua del mar i la seva ingesta pot ser una causa de mortalitat directa en ocells i diferents espècies marines. 

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí